Basketbol İtalya'yı devirdik

İtalya'yı devirdik

01.09.2012 - 16:32 | Son Güncellenme:

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda A grubundaki üçüncü maçında İtalya’yı 65-60 mağlup etti.

İtalyayı devirdik

Londra Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, A Grubu’ndaki üçüncü maçında İtalya’yı 65-60 yendi.

Basketbol Arena’da oynanan maça Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci ve Kaan Dalay ilk 5’iyle başlayan Türkiye, karşılaşmanın ilk 5 dakikasında yakaladığı seriyle 11-0 öne geçerken, ilk periyodu da 21-7 önde kapadı. İkinci periyotta daha iyi bir performans sergileyen ve 21 sayı üreten İtalya’ya 14 sayıyla karşılık veren milliler, devreyi 35-28 üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında 8 sayı bulan İtalya, mücadelede eşitliği yakaladı: 36-36. Bu dakikadan sonra 8 sayılık seri yakalayan ve 44-36 öne geçen Türkiye, periyodu da 46-38 önde bitirdi.

Çok çekişmeli geçen son periyotta İtalya farkı iki sayıya kadar düşürse de (62-60) Türkiye, oyunun kontrolünü elinden bırakmadı ve salondan 65-60 galip ayrıldı.

Milli takımda, kaptan Özgür Gürbulak, 17 sayı, 11 asist ve 14 ribauntla oynarken, Cem Gezinci 13, İsmail Ar 10 sayı üretti.

Milliler, gruptaki 4. maçında yarın TSİ 22.45’te İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Golbol Milli Takımı kayıpsız devam ediyor

Haberin Devamı

A Grubu’nda mücadele eden Golbol Milli Takımı, üçüncü maçında Finlandiya’yı 4-0 yenerek 3’te 3 yaptı.

Copper Box’da oynanan maçta milli takımın gollerini Tuncay Karakaya (3) ve Tekin Okan Düzgün kaydetti. Karakaya, Finlandiya maçında attığı gollerle gol sayısını 9’a çıkardı.

Türkiye, gruptaki 4. maçında yarın TSİ 23.00’de Brezilya ile karşılaşacak.

Zafer Korkmaz ve Oğuzhan Polat çeyrek finalde

Okçulukta bugün çıktığı ilk müsabakada Güney Koreli Yong Ok Kim’i 6-0, ikinci müsabakada da Büyük Britanyalı Kenny Allen’ı 6-4 yenen Zafer Korkmaz çeyrek finale çıktı.

Milli okçu, çeyrek finalde yarın Rus Oleg Shastakov ile karşılaşacak.

Okçulukta madalya mücadelesi veren bir başka milli sporcu Oğuzhan Polat da bugün yaptığı müsabakalarda önce Polonyalı Wiktor Patryas’ı 6-2, ardında da Büyük Britanyalı Phil Bottomley’yi 6-4 yenerek çeyrek final vizesi aldı.

Polat, çeyrek finalde yarın ABD’li Eric Bennet ile mücadele edecek.

Milli atlet, Kılıçaslan finale kalamadı

Haberin Devamı

Erkekler 1500 metre seçmelerinde, ilk seride piste çıkan Cahit Kılıçaslan, 4:08.55 ile kariyerinin en iyi derecesini elde etti ancak finale kalamadı.

Milli atlet, serisinde 4’üncü, genel klasmanda ise 11’inci oldu. Bu dalda final 4 Eylül Salı günü koşulacak.

Ceylan, tartı farkıyla kaçırdı

Kadınlar 48 kiloda podyuma çıkan milli halterci Yasemin Ceylan, tartı farkıyla bronz madalyayı kaçırdı.

Excel Arena’da yapılan müsabakalarda, ilk hakkında 111, ikinci hakkında da 114 kiloyu kaldıran milli halterci, son hakkında 115 kiloda başarılı olamadı.

Çinli Shanshan Shi ile beraber 114 kiloyu kaldıran milli sporcu, tartı dezavantajı nedeniyle dördüncü sırada kaldı ve bronz madalyayı kaçırdı.

Bu sıklette altın madalyayı 135 kiloluk kaldırışıyla Nijeryalı Esther Oyema, gümüş madalyayı da 120 kiloyla Rus Olesya Lafina kazandı.

Baykız ve Ertiş elendi

Yüzmede 400 metre serbestte mücadele eden Özlem Baykız, ikinci seride 6:46.50’lik derecesiyle altıncı oldu ve finale kalamadı.

Milli yüzücü, genel klasmanda ise 12’nci sırada yer aldı.

Masa tenisinde mücadele eden Ümran Ertiş, Mısırlı Angham Maghraby’yi 3-0 yenmesine karşın Polonyalı Nataila Partyka ve Çinli Qian Yang’a 3-0 mağlup olarak oyunlara veda etti.