Skorer İzmir'de derbi bereketi

İzmir'de derbi bereketi

12.05.2009 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

İzmirde derbi bereketi

İZMİR'de 13 Mayıs Çarşamba günü Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları arasında oynanacak Fortis Türkiye Kupası Finali kentin ekonomisine canlılık kazandıracak. Otellerden, esnafa, taksicilere kadar pekçok kesime bu kriz ortamında derbi maçı ilaç gibi gelecek.

Haberin Devamı

İzmir'de Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası Finali için Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları karşı karşıya gelecek. Türkiye Kupası'nı hangi takımın kaldıracağı, hangi takımın taraftarının sevineceği maç sonrasında belli olacak. Ancak şimdiden İzmir ekonomisinin kazandığı ortada. Türksel Süper Lig'te takımı olmayan İzmir, bir futbol karşılaşması sayesinde ekonomik kazanımlarını gördükçe, bir takımını süper lige göndermek için daha da hevesleniyor.

OTELLERDE YER KALMADI

İzmir merkezdeki 5 yıldızlı oteller, butik oteller karşılaşmadan neredeyse bir hafta önce rezervasyonları kabul etmemeye başladı. 12 Mayıs ve 13 Mayıs tarihlerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştılar. Toplam 185 odası bulunan Mövenpick Hotel İzmir'e taraftarlar Pazartesi gününden itibaren gelmeye başladı. Odaların hepsi dolunca, bir hafta öncesinden itibaren rezervasyonları kesti. Toplam 402 odası bulunan Swissotel Grand Efes İzmir'in de, 12-13 Mayıs tarihleri arasında odaları doldu. Hem taraftarları hem de İslam Konferansı Teşkilatı'nın toplantısı için gelenleri ağırlayan Hilton İzmir'in de 380 odası doldu. Balçova'daki Crowne Plaza İzmir'in de 219 odası Salı ve Çarşamba günleri için tamamı doldu. Butik otellerden 60 odası bulunan Kordon Otel, 24 odası bulunan Blue Otel, 30 odası bulunan Comfort Otel de maçın yapıldığı Çarşamba günü için yer kalmadı.

Haberin Devamı

İLAÇ GİBİ

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Eğlence Yerleri Grubu Meslek Komitesi Üyesi, Kordon'da bir restorantın işletmecilerinden Ercan Çelikkaya, Çarşamba günü restoran, kafe ve barlarda çok büyük hareketlilik beklediklerini söyledi. Çelikkaya, "Çarşamba günü normalde yaptığımız işin 3 katını yapacağımızı düşünüyoruz. Maçı İzmir'e alan başta Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kriz döneminde bu karşılaşma ilaç gibi gelecek. Altay, Karşıyaka gibi takımlarımızın birinci lige çıkması, süper ligte karşılaşmaların İzmir'de olması bizim işlerimize de büyük katkı sağlar" dedi.

TAKSİCİLERİN DE YÜZÜ GÜLECEK

Haberin Devamı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, taksici esnafının da Çarşamba günü işlerinin artacağına dair umutlu olduklarını ifade ederek, "İki güzel takımımızın kupa finalini burada oynaması İzmir için kazanç. Biz taksicilerin de yüzünü güldüreceği inancındayım. Altay Karşıyaka takımlarımız da birinci lige çıkarsa destek olmamız gerekiyor. İzmir'in birinci ligte takımı olması demek, İzmir'de ticari hayatın canlanması demek " diye konuştu.

İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş'den alınan bilgiye göre, İzmir'e Çarşamba günü yakın yerleşim yerlerinden otobüs sefer sıklıklarının artmasını bekledikleri belirtildi. Otobüs firmalarının bu seferleri şu anda karşılayacak kapasitede olduğunu, az sayıda ek sefer konulabileceğini kaydeden yetkililer, Ege Bölgesi dışındaki illerden taraftarların kiraladıkları otobüslerle geldiklerini söyledi.

Yazarlar