Galatasaray İzmir'de Soma kazandı!

İzmir'de Soma kazandı!

06.08.2014 - 20:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Atletico Madrid, geliri Soma'ya bağışlanacak maçta İzmir'de 0-0 berabere kaldı.

İzmirde Soma kazandı

Galatasaray, Soma faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek olma amacıyla İspanya La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid ile İzmir'de karşı karşıya geldi. Arda Turan'ın Galatasaray'a karşı mücadele ettiği karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.

Haberin Devamı

Galatasaray, Soma yararına İzmir'de oynadığı özel maçta La Liga'nın son şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid'le golsüz berabere kaldı. Atatürk Stadı'nda yaklaşık 40 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada iki takım da aşırı sıcak yüzünden zorlanırken, yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyen taraflar, 0-0'lık skora razı oldu.

İLK YARI

12. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mandzukic, Selçuk'tan sıyrıldı. Hırvat futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi. 18. dakikada sol taraftan Atletico Madrid kalesine yüklenen Alex Telles'in orta şut karışımı vuruşunda Juanfran'a çarpan top, kaleci Moya'nın parmaklarından sekerek direkten kornere çıktı. 35. dakikada Koke'nin ara pasında topla buluşan Mundzukic, öne çıkan kaleci Muslera'nın üzerinden aşırdı, meşin yuvarlak üsten dışarı gitti.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

54. dakikada Ansaldi'nin ortasında Mandzukic topa sert vurdu, Muslera gole engel oldu. 59. dakikada sağ kanattan kullanılan Atletico kornerinde Godin kafayı çaktı. Uruguaylı kaleci Muslere yine kritik bir kurtarışla meşin yuvarlağı kornere çeldi. 82. dakikada Amrabat'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Usta oyuncunun şutunda top üstten oyun alanını terk etti. Kalan dakikalarda iki takımın çabaları golü getirmedi, 90 dakika sonunda kazanan Soma oldu.

GALATASARAY: 0 - ATLETICO MADRID: 0

Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Levent Balcı, Uğur Erdoğan, Halil İbrahim Atabay

Galatasaray: Fernando Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Aurelien Chedjou (Dk. 76 Hakan Balta), Alex Telles, Hamit Altıntop (Dk. 60 Emre Çolak), Felipe Melo, Selçuk İnan, Armindo Bruma (Dk. 65 Umut Bulut), Olcan Adın (Dk. 72 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz (Dk. 72 Nordin Amrabat)
Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Atletico Madrid: Miguel Angel Moya, Juanfran, Diego Godin, Joao Miranda (Dk. 46 Jose Gimenez), Guilherme Siqueira (Dk. 46 Cristian Ansaldi), Mario Suarez, Tiago Mendes (Dk. 77 Hector Hernandez), Gabi, Arda Turan, Koke (Dk. 67 Saul Niguez), Mario Mandzukic
Teknik Direktör: Diego Simone

Sarı Kartlar: Felipe Melo (Galatasaray), Cristian Ansaldi (Atletico Madrid)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Soma'daki maden faciası için oynanan müsabaka öncesinde Soma'dan gelen çocuklar Galatasaray ve Atletico Madrid futbolcularıyla bir araya geldi. İspanyol Profesyonel Futbol Ligi'nin (LFP) en iyi kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilen LFP World Challenge kapsamında geliri Soma'daki maden faciasında hayatlarının kaybedenlerin ailelerine bağışlanmak üzere oynanan müsabakada her iki kale arkası tribünü de boş kaldı. Açık tribününün tamamına yakını dolarken, kapalı tribünde de boşluklar gözlendi.

Soma'dan misafirler vardı

Müsabakadan önce Soma'dan gelen çocuklarla bir araya gelen Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone çocuklarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra Galatasaraylı oyuncular da çocukların yanına gelerek çeşitli hediyeler verirken Aletico Madridli futbolcular da ısınmalarını tamamladıktan sonra çocukların yanına geldi. Karşılaşmanın başlamasına 10 dakika kala saha zemini sulandı.

Erkan Koyuncu'ya vefa

Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun Metin Oktay Tesisleri'nin giriş kapısında yaşanan kaza sonucu vefatının ardından Galatasaraylı oyuncular müsabaka öncesinde takım fotoğrafını Koyuncu'nun fotoğrafıyla çektirdi. Karşılaşmadan önce Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci ve Erkan Koyuncu için saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar saygı duruşunun sonlarına doğru "Her yer Soma, her yer karanlık" şeklinde slogan attı.

Galatasaray kadrosu

Galatasaray müsabakaya Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Bruma, Olcan Adın, Burak Yılmaz ilk 11'i ile çıktı. Galatasaray ve teknik direktör Prandelli sezon öncesinde Türkiye'de ilk maçlarına çıktılar. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da müsabakayı takip etti. Daha önce 2 sezon öncesinde İzmir'de birer hazırlık maçı oynayan Galatasaray, geçen yıl İspanyol temsilcisi Malaga ile 21 Temmuz 2013'de 3-3 berabere kalmış, 4 Ağustos 2012 günü de yine aynı statta İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Lazio'yu 1-0 mağlup etmişti.

Arda Turan 8,5 yıl sonra Galatasaray'a rakip oldu

Atletico Madridli milli futbolcu Arda Turan, 8,5 yıl sonra tekrar Galatasaray'a rakip oldu. Daha önce kiralık olarak mücadele ettiği Manisaspor'la Galatasaray'a karşı oynayan yıldız futbolcu Atletico Madrid formasıyla ilk 11'de yer aldı. Arda Turan'ın annesi, babası ve kardeşi de müsabakayı takip etti. Arda Turan'ın ilk 11'de mücadeleye başladığı Atletico Madrid'in ilk 11'i Moya, Juanfran, Godin, Miranda, Siqueira, Mario, Tiago, Gabi, Arda Turan, Koke ve Mandzukic'den oluştu.

Arda Turan gün içinde sosyal medyadaki hesabında üzerinde hem Atletico Madrid hem de Galatasaray formalarının bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak, şu düşüncelerini paylaştı:

"Bugün, alınterimizi hangi formanın altında akıttığımız önemli değil. AIınlarının teriyle hayatlarını kazanmaya çalışırken hayatlarını kaybeden Somalı işçilerin ailelerinin yanında olmak, ülkemizin bu ortak acısına evrensel bir dayanışma ruhuyla hep birlikte el verebilmek için, Atletico Madridlisiyle Galatasaraylısıyla, taraftarıyla oyuncusuyla, teknik ekibiyle yöneticisiyle, güzel İzmir'in güzel insanlarıyla, Somalı kardeşlerimiz için tek yürek mücadele edeceğiz. Acının dili, dini, ırkı ve rengi olmadığı gibi; dayanışmanın da dili, dini, ırkı ve rengi ayırt edilemez. Bugün skorboardta kazanan emek, kardeşlik ve dayanışma olacak."

Haberin Devamı