Galatasaray Jimmy Durmaz'ın hayatı film oldu

Jimmy Durmaz'ın hayatı film oldu

22.06.2019 - 17:18 | Son Güncellenme:

Galatasaray’a imza atmak için artık gün sayan Jimmy Durmaz’ın hayatı film oldu. İsveç devlet televizyonu (SVT) tarafından çekilen belgesel ülkede büyük ilgi topladı, oyuncuya yönelik linç kampanyası masaya yatırıldı.

Jimmy Durmazın hayatı film oldu

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray’ın kadrosuna katmak üzere olduğu İsveç Milli Takımı oyuncusu Jimmy Durmaz’ın, hayatı film oldu. Son olarak Fransa’nın Toulouse takımında forma giyen ve sarı-kırmızılılar için artık geri sayıma geçen tecrübeli futbolcunun belgeseli çekildi. İsveç’in devlet televizyonu SVT’nin çektiği belgeseli 19 Aralık’a kadar göstereceği belirtildi.

‘Kim sorarsa sorsun ben İsveçliyim’

Belgeselde futbolculuğa başlaması ve gelişimine dair görüntülerin yanı sıra babası ve kendisinin röportajları ile küçükken futbol oynarken görüntüleri yer alıyor. Jimmy Durmaz İsveçli olma mücadelesi de anlatılıyor, göçmen olmasına karşın kendisini İsveçli hissettiğine vurgu yapılarak kendisinin ‘Dünyada nerde kim sorarsa sorsun Ben İsveçliyim’ diyorum’ ifadelerine yer veriliyor.

Haberin Devamı

“Jimmy’yi yıkmak çok zordur”

Babası Simon Durmaz belgeselde yaptığı konuşmada oğlundan övgüyle söz ediyor ve onun özelliklerine methiyeler diziyor. Oğlunu her zaman desteklediğini anlatan Simon, Jimmy’e yapılan negatif kampanyayla ilgili olarak “Onlar yanlış insanla uğraştılar. Çünkü Jimmy’i yıkmak çok zordur” diyor.

Almanya maçı sonrası linç edilmişti

Durmaz'a yönelik geçen seneki Almanya maçının ardından sosyal medya hesaplarından yapılan ölüm tehditleri ve ırkçı söylemler de konu edinildi. 2018 Dünya Kupası'nda Almanya, İsveç'i Tony Kroos'un 90 artı 5'te attığı frikik golüyle 2-1 mağlup ederken, frikik faulüne neden olan Jimmy Durmaz, maç sonrası söylemlerle adeta linç edilmişti.