Dünyadan Futbol Johan Cruyff 68 yaşında hayatını kaybetti

Johan Cruyff 68 yaşında hayatını kaybetti

24.03.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

Akciğer kanseri tedavisi gören Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Johan Cruyff 68 yaşında hayatını kaybetti

Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 68 yaşında hayatını kaybetti. Aktif futbol yaşantısında sarı saçları ve çalımları nedeniyle “Sarı Fare” lakabıyla anılan efsane futbolcuya geçen yıl akciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Tedavisi Barselona'da süren Hollandalı futbol adamı bugün hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

Efsane futbolcu bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Hollanda’nın dünya futboluna kazandırdığı en önemli isim olarak kabul edilen eski futbolcuya akciğer kanseri teşhisi konulmuştu. 1991 yılında kalp sorunu nedeniyle by-pass ameliyatı geçirmiş, o ameliyat sonrası sigarayı bırakmıştı.

Cruyff Vakfı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Cruyff'un İspanya'nın Barcelona şehrinde evinde hayatanı kaybettiği belirtildi.

JOHAN CRUYFF KİMDİR
25 Nisan 1947’de Amsterdam’da dünyaya gelen Hollanda Mili Takımı'nın değişmez isimlerinden olan Cruyff, 1974 yılında Portakallar'ın Dünya Kupası'nda finale çıkmasında önemli rol oynadı. Aynı yıl Avrupa'nın en iyi futbolcusu seçildi. "Cruyff dönüşü" adı verilen hareketi futbol literatürüne kazandıran ünlü futbolcu, görüntüsü, hızlı futbolu ve çalımları nedeniyle, "Sarı Fare" lakabıyla anıldı.
Profesyonel futbol kariyerine Ajax'ta başlayan Hollandalı efsane, 1973-1978 yılları arasında Barcelona forması giydi. Ardından Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats ve Levante ekiplerinde görev alan Cruyff, Ajax'ın ardından Feyenoord'da kariyerini sonlandırdı.
Aktif futbolculuğun ardından Barcelona ve Ajax'ta teknik direktörlük görevlerinde bulunan Cruyff, 1992'de Barcelona ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Süper Kupa'yı elde etti. Cruyff, Ajax'a 1987 yılında, Barcelona'ya da 1989 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazandırdı.

Haberin Devamı

BİZİMLE KAL JOHAN

Fenerbahçe taraftarı bu sezon Avrupa Ligi'nde Ajax ile oynanan karşılaşma öncesi Hollanda futbolunun efsane ismi için "Johan, güçlü ol ve hemen iyileş" yazısının üzerinde olduğu bir pankartı tribünlere asmıştı.

Maçı yayınlayan Hollanda televizyonu da taraftarın bu tavrını örnek bir hareket olarak göstererek, "Fenerbahçe taraftarından büyük jest" ifadesini kullanmıştı.

Johan Cruyff 68 yaşında hayatını kaybetti