Turkish Airlines Euroleague Jordi Bertomeu: 'Dörtlü finali tekrar İstanbul’da düzenlemeyi çok arzı ediyoruz'

Jordi Bertomeu: 'Dörtlü finali tekrar İstanbul’da düzenlemeyi çok arzı ediyoruz'

12.05.2016 - 14:20 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, THY Avrupa Ligi'nde Zeljko Obradovic'in kariyerindeki 9. şampiyonluğu Fenerbahçe'nin başında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek dörtlü finalinde yaşayabileceğini söyledi.

Jordi Bertomeu: Dörtlü finali tekrar İstanbul’da düzenlemeyi çok arzı ediyoruz

Avrupa Ligi Başkanı Bertomeu, Berlin'de Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Obradovic'in başantrenörlüğünün yanı sıra iyi bir insan olduğunu vurgulayan Bertomeu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Obradovic bir antrenörün ötesinde harika bir insan. Harika bir karakteri ve kişiliği var. Çevresindeki herkesi daha iyi yapma yeteneği var. Ortalama bir oyuncuyu bile çok iyi bir oyuncuya çevirebiliyor. Tutkusu çevresine yayılıyor. Bunu çok az insan yapabilir. Obradovic, Fenerbahçe'nin başında Berlin'de 9. şampiyonluğunu kazanabilir. Fenerbahçe taraftarları da çok önemli. Obradovic ve taraftarlar birbirleriyle çok uyumlu. Bu da Fenerbahçe’nin başarısını ortaya çıkarıyor."

Dörtlü finalde her takımın şansı olduğunu da vurgulayan Bertomeu, "Tecrübelerimiz dörtlü finallerde her şeyin olabileceğini gösteriyor. Tüm takımlar sezonu çok iyi geçirdi. Dörtlü final bu yüzden çok heyecanlı. Bu seviyedeki bir organizasyonda, favori gösterilmeyen takımlar, kararlı ve mücadeleci oyunla nasıl sonuç alındığını gösterdi. 'Şu takım şampiyon olur' diyebilmek çok mantıklı değil. Her takımın burada şampiyonluk şansı var. Dileğim basketbolseverlerin harika bir turnuva izlemesi."

Haberin Devamı

"İstanbul'da dörtlü final düzenlemeyi çok arzu ediyoruz"

Avrupa Ligi Başkanı, İstanbul'da en kısa sürede bir kez daha dörtlü final düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Bertomeu, Türklerin basketbolu çok sevdiğini dile getirerek, "Dörtlü finalin tekrar İstanbul’da düzenlenmesini çok arzu ediyoruz. İnanıyorum ki bu çok yakında olacak. Tarihini belirlemek konusunda üstünde çalışıyoruz. Basketbolu bu kadar seven ve destekleyen bir ülkeye bizim de cevap vermemiz lazım. Türk basketbolseverlere en güzel teşekkürümüz bu olacak. Kesin tarihi tabii ki söyleyemem ama bunun yakın zamanda olacağını söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

Türk basketbolunun kulüplerin yaptığı yatırımlarla çok geliştiğinin altını çizen tecrübeli basketbol adamı, "Son yıllarda kulüplerin kararlı tavrı çok önemliydi. Sıradan bir mücadele yerine şampiyonluk için büyük bir özveri ortaya koydular. Bu da Galatasaray’ın ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu ve Fenerbahçe’nin üst üste ikinci kez dörtlü finalde yer almasını sağladı. Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Karşıyaka, Banvit, Beşiktaş gibi takımlar Türkiye’de basketbolun gelişimi için büyük katkı yaptılar." diyerek sözlerini tamamladı.