Galatasaray Juventus öncesi G.Saray'ı tedirgin eden gelişme!

Juventus öncesi G.Saray'ı tedirgin eden gelişme!

07.12.2013 - 11:51 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Lig'inde Salı günü oynayacağı Juventus maçı öncesi kar tehlikesi ile karşı karşıya.

Juventus öncesi G.Sarayı tedirgin eden gelişme

Türk Telekom Arena Stadı’nın zemini için şimdiden önlemler alınmaya başladı.Galatasaray ile Juventus arasında Salı günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesi, hava tahmin raporuna göre kar yağışı altında geçecek. Salı günü İstanbul genelinde kar yağışı beklenirken, Türk Telekom Arena Stadı’nda geçen seneki CFR Cluj maçındaki gibi bir zemin krizi yaşanmaması için şimdiden önlemler alınmış durumda.

Haberin Devamı

Geçen sene Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan Galatasaray - CFR Cluj karşılaşması, yoğun yağış altında geçmişti. Sarı-kırmızılı takımın stadının drenaj sisteminde yaşanan sıkıntı sebebiyle, Cluj maçında Türk Telekom Arena Stadı’nın zemini adeta futbol oynanamaz haldeydi. Cluj maçında yaşananları tekrar yaşamamak için önlemlerini alan Galatasaray Yönetimi, Türk Telekom Arena Stadı’nın zeminine raylı LED güneş ısıtma sistemi getirerek, bu sezon zemini mükemmele yakın hale getirdi.

Galatasaray için de kritik önem taşıyan Juventus mücadelesi öncesi sarı-kırmızılı yönetim, Türk Telekom Stadı’nın zeminini yeni teknolojisi olan güneş ısıtma sistemiyle besleyerek, karşılaşma öncesi bir pürüz çıkmaması adına yoğun çaba harcıyor.

Türk Telekom Arena Stadı’nın zeminine yapılan raylı LED güneş ısıtma sistemi şu şekilde çalışıyor:

"Elektronik koordinasyon sistemiyle çalışan uygulamada sahanın her yanındaki çimlere LED ışıklar verilerek güneş ışığı almaları sağlanıyor. Bu ışıklar özel bir raylı sistemle sahanın her yanına taşınabiliyor. Raylı sistem tribün altına ya da saha zeminine gömülebiliyor. Fan sistemi kurularak sahanın ihtiyacı olan hava sağlanıyor. Güneş enerjisini dönüştüren PV panelleri de sistemin tamamlayıcısı olarak kullanılıyor. Zeminde biriken, yağmur suları, çimlerin altına yapılmış ızgaralarla tahliye edilebiliyor.”