Dünyadan Futbol Kadınlar FIFA'dan davacı

Kadınlar FIFA'dan davacı

06.10.2014 - 12:21 | Son Güncellenme:

FIFA, Dünya Kupası maçlarını suni çim sahada oynatma kararı aldı. Kadın yıldızlar bir araya gelerek konuyu mahkemeye taşıdı.

Kadınlar FIFAdan davacı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi kadın futbolcuları bir araya gelerek dünya futbolunun patronlarını mahkemeye verdi. Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2015 Kadınlar Dünya Kupası'nda maçların yapay çim zemin üzerinde oynanmasına karar verildi.

Turnuvada mücadele edecek ülkelerden 50 futbolcu bir araya gelerek bu uygulamanın cinsiyetçi olduğunu söyledi ve FIFA'ya karşı dava açtıklarını duyurdu. Futbolcuların avukatı Hampton Dellinger, "Erkekler Dünya Kupası doğal çim sahada oynanıyor. Ancak FIFA iş kadın futbolculara gelince onları yapay çime mahkum ediyor. Bu saha tipi güvenlik ve sporcu sağlığı açısından da riskler taşıyor" diye konuştu.

Birlik oluşturan futbolcuların İspanya, Brezilya, Fransa, Kolombiya, Avustralya, Kosta Rika, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, Güney Kore gibi milli takımların önde gelen oyuncuları oldukları belirtildi. Gelcek yıl haziran ayında düzenlenecek turnuva öncesinde mahkemeden nasıl bir karar çıkacağı merakla beklenmeye başladı.

Haberin Devamı

Kobe Bryant destekliyor

Kadın futbolcular en büyük desteği ise NBA'in yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'tan aldı. Konuya müdahil olan 36 yaşındaki forvet, yapay çim sahada futbol oynayan bir arkadaşının yara bere içersinde kalmış bacaklarının fotoğrafını paylaşarak, suni çim sahanın çok zararlı olduğunu ve kadın futbolcuların da Dünya Kupası'nı bu tip sahalarda oynamaması gerektiğini söyledi.