Trabzonspor KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

25.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’ndeki 3. sınavında Polonya temsilcisini ağırlayan bordo-mavili ekip Janko’nun golüyle skor avantajını çabuk yakaladı, devamını getirmekte zorlandı. İkinci yarıda rakip baskıyı artırdı, ancak Onur’u aşamadı. Perdeyi Olcan kapadı, temsilcimiz liderliği bırakmadı

KADİR GECESİ

UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda Trabzonspor, Legia Varşova engelini iki golle geçti, liderliğini devam ettirdi: 2-0
7. dakikada Malouda’nın pasında ceza alanı sağ çaprazında Henrique, yerden topu Janko’ya çıkardı. Bu futbolcunun şutunda top kaleci Skaba’dan döndü. Top ile kalabalık savunma arasında tekrar buluşan Janko, yatarak vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0
37. dakikada Jodlowiec’in soldan pasında, ceza alanındaki Dvalishvili’nin vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak iki hamlede topu kontrol etti.
56. dakikada Bosingwa’nın sağdan ortasında, yakın mesafede Henrique, kötü bir vuruş yapınca bordo-mavililer mutlak bir golden oldu.

Haberin Devamı

Onur sahne aldı
78. dakikada Jodlowiec’in soldan pasında ceza alanındaki Furman’ın şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak topu uzaklaştırdı. Dönen topu bu kez Dvalishvili kaleye gönderdi kaleci Onur, bir kez daha yatarak ciddi bir tehlikeyi önledi.
82. dakikada Trabzonspor, duran toptan ikinci golü buldu. Sol çaprazdan Olcan Adın’ın kullandığı serbest vuruşta kimsenin dokunamadığı top direkt filelere gitti: 2-0
90. dakikada Brzyski’nin ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, yerden seken topu direk dibinden kornere çelmeyi başardı.

Janko sürprizi
Teknik Direktör Mustafa Akçay ilk 11’de büyük bir sürprize imza attı. Akçay, Yusuf Erdoğan’ı yedek soyundururken bu sezon bordo-mavili takımda 8 lig ve 8 UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere 16 maçta ilk 11’de forma şansı vermediği oyuncusu Janko‘yu bu kez sahaya sürdü. En son geçen sezon ligin 22’nci haftasında 17 Şubat’ta Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Fenerbahçe ile oynanılan maçta forma giyen Avusturyalı oyuncu, 248 gün sonra ilk 11’de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Terim de izledi
Kadir Özcan’ın cenaze namazına katılmak için Trabzon’a gelen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor’un Legia Varşova ile oynadığı maçı protokol tribünde izledi. Terim, stada giriş esnasında taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yumlu’ya üç maç ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonsporlu futbolcu Mustafa Yumlu’ya 3 maç ceza verdi. Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, ligin 8. haftasında Sivasspor ile yaptıkları maçın 62. dakikasında kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen Yumlu’nun, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 maç ceza aldığı belirtildi. Trabzonsporlu futbolcu, men cezasının yanı sıra 13 bin lira da para cezası ödeyecek.