Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın transferdeki bir numaralı hedefi Davide Astori’de önüne başkan engeli çıktı. Cagliari takımının başkanı Massimo Cellino bu transferi zora sokan isim oldu. Tuhaf bir karaktere sahip olduğu belirtilen Ada ekibinin başkanının gel gitler içerisinde olduğu ve onun bu yapısından dolayı sarı kırmızılıların bu transferde işinin hiç de kolay olmadığı ortaya çıktı.

İtalyan meslektaşlarımızın aktardığına göre Cellino bir süre önce takımdaki en iyi oyuncuları satma kararı aldı. Bunların içinde önceki günlerde Roma’ya verilen Nainggolan ve Astori de bulunuyordu. Takımın iyilerini elden çıkarma hedefini ise provokatif bir niyetten dolayı ortaya koydu. Buna göre başkan Cellino, Cagliari kentindeki kurumları ve örgütleri baskı altına almaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

Ancak, kimilerinin ‘deli başkan’ da dediği İtalyan iş adamı, son günlerde bu hedefinden çark etti. Nainggolan’ı Roma’ya verdi ancak iş Astori’ye gelince birden fikir değiştirdi. Roberto Mancini’nin ısrarla istediği, İtalya Milli Takımı forması da giyen tecrübeli stoper için, “Eğer Astori’yi satarsam, ikinci lige gitme riskini de almış olurum” ifadesini kullandı.

Peki ABD’de Miami’de yaşayan Massimo Cellino’nun, Cagliari kentindeki kurumlarla çatışması nereden geliyordu? Başkan, Sardunya Adası’ndaki kentte, Cagliari takımı için inşa edilecek stadyum nedeniyle şehirdekilerle büyük ihtilaflar yaşadı. Bir-iki yıl önce kırmızı mavililer maçlarını Sant’Elia Stadı’nda oynuyorlardı. Cellino, şehrin belediye başkanı ile kavga da ettiği süreçte bir stadyum yaptırmaya karar verdi. Bu stat, kentin yakınlarındaki Is Arenas’tı.

Ancak geçtiğimiz yıl İtalyan mahkemesi Is Arena’yı kapatmaya karar verdi. Çünkü onların düşüncesine göre stat kuralına uygun değildi. Bu süreçte Cellino gözaltına alındı. Cezaevinde kaldı, üç ay da ev hapsinde tutuldu. Ardından Is Arenas yıkıldı. Cagliari bu sezon başında eski stadı Sant’Elia’ya geri döndü ve maçlarını tekrar burada oynamaya başladı.

İşte bu yaşananlardan dolayı Cellino, İtalyan makamlarına ve kentin yerel yöneticilerine büyük bir kızgınlık içinde. Kendisi bu süreçte mağdur edildiğini ve kurban haline getirildiğini düşünüyor. Bu sebepten dolayı da, elindeki en iyi oyuncuları başka takımlara satmakla tehdit edip, yetkilileri bir nevi kışkırtıyor ve de kızdırıyor.

Haberin Devamı

Dolayısıyla bu psikolojik savaş, tam da Galatasaray’ın kadrosuna katmak için yoğun uğraş verdiği Astori’de düğümlenmiş durumda. Başarılı savunmacı için 8 milyon euroluk bir bedel talep ediliyor. Ancak sürecin uzamasını sadece para pazarlıklarına indirgemek doğru olmaz. Tüm yukarda anlatılanlar, yani perde arkasında yaşananlar aslında sarı kırmızılıların nasıl bir mücadelenin ortasında kaldığını ve işlerinin ne denli zor olduğunu ortaya koyuyor.

Öte yandan Başkan Cellino’nun makamlarla mücadelesinde elindeki tek silah Astori de değil!

Kendisi geçtiğimiz günlerde, en iyi oyuncularını satma fikrinin yanında, takımı bırakıp gitme tehdidinde de bulunmuş. Şunları söylemiş: “İtalya’dan uzaklarda başka bir kulübü satın alabilirim, mesela Leeds United.”