Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

32. HAFTA

Premier Lig'de haftalar ilerledikçe şampiyonluk yarışının görüntüsü de netleşmeye başladı. 32. haftanın önemli mücadelesi Arsenal ile Manchester City arasındaydı. Konuk ekip Silva ile öne geçse de Flamini'nin golü maça eşitliği getirdi. Ancak Arsenal, üç puan için çıktığı maçta başka gol bulamayınca bir puana razı oldu.

Öyle görünüyor ki Arsene Wenger'in takımı bu yarışı fazla öteye götüremeyecek. Sezona çok iyi başlamış, uzun süre lider olarak devam etmişlerdi. Ancak Arsenal haftalar ilerledikçe, baskın oyununda gerilemeler yaşadı. Bitime altı hafta kala sahalarında City'yi mağlup edememeleri, zirve için ellerini çok zayıflattı, belki de boşa çıkardı.

Haberin Devamı

Şampiyonluğun en önemli adaylarından Chelsea de bu hafta büyük bir şok yaşadı. Deplasmanda Crystal Palace ile karşılaşan Maviler, John Terry'nin kendi kalesine attığı golle mücadeleden 1-0 yenik ayrıldı. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho maçın ardından yaptığı açıklamada, negatif anlamda iddialı konuştu ve artık şampiyonluk şanslarının kalmadığını öne sürdü.

Portekizli teknik adamın maç içindeki bir görüntüsü ise bu ifadelerinden de çok yankı buldu. Jose Mourinho, top toplayıcı bir çocuğu tehdit etti. Chelsea teknik direktörü, çocuğu tartaklayacağına dair uyardı. Azpilicueta'nın taç atışını hızlıca kullanmak istemesi, top toplayıcının da ağır hareket etmesiyle sinirlenen deneyimli hocanın sinirlerine hakim olamadığı ifade edildi. Sonrasında Mourinho da bunları doğruladı.

Yakışmadı Mourinho

Liverpool ise bu gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde çok kıymetli bir üç puan aldı. Tottenham'ı ağırlayan Kırmızılar, Kaboul'un kendi kalesine attığı golün ardından Luis Suarez, Coutinho ve Henderson'un golleriyle farka gitti. Puanı da bu arada 71 oldu, haftayı lider olarak geçti.

Suarez gol sayısını 29'a çıkardı ve Premier Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu olma yolundaki yürüyüşünü sürdürdü. Uruguaylı golcü, 2007-08'de 31 gol atan Cristiano Ronaldo ve aynı rakama 1995-96'da ulaşan Alan Shearer'ı geride bırakmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Manchester United da Old Trafford'da Aston Villa'yı ağırladığı karşılaşmada sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Son şampiyon United bu maçı kazansa da genel olarak bu sezon içinde bulunduğu durum taraftarların canını sıkıyor. Aston Villa karşılaşması sırasında bu sıkkınlıklarını farklı bir üslup ile dile getirdiler. Kiraladıkları uçak ile Moyes'in görevi bırakması mesajı içeren bir pankartı stadın üzerinde gezdirdiler.

Bakalım bu tepkiler, tekrar Alex Ferguson'un takımın başına gelmesini isteyen taraftara beklediği sonucu getirmeye yetecek mi? Ancak bu noktada teknik direktör David Moyes'in elinde önemli bir savunma olabilir ve kendisine daha çok kredi tanınmasını talep edebilir. Zira Ferguson Manchester United'ın başına 1986'da geçmiş ancak ilk şampiyonluğunu 1993'te alabilmişti. Dolayısıyla ilk sezonunu henüz tamamlamamış Moyes, daha çok sabır talep edebilir.

Yobo bu kez yoktu

Stoke City sahasında Hull City'yi ağırladı. Kırmızı-beyazlı ekip, Peter Odemwingie'nin attığı golle mücadeleyi 1-0 kazandı. Stoke son haftalardaki çıkışını bu maçla da sürdürdü. Üst üste üçüncü galibiyetini alan ekip, son 5 maçta tam 13 puan toplayarak önemli bir başarı elde etti.

Haberin Devamı

Sezon başında Beşiktaş'tan Hull City'ye transfer olan ve ilk sezonundaki performansıyla takdir toplayan Allan McGregor bu maçta takımının kalesini koruyamadı. Çünkü deneyimli file bekçisi bir önceki hafta yaşadığı sakatlıktan dolayı hastanede yatıyordu. McGregor'un böbreğini tamamen kaybedebileceği belirtildi.

Swansea, Norwich City’yi 3-0 mağlup etti. De Guzman’ın iki golle yıldızlaştığı mücadelenin ardından 7 hafta sonra galip gelmeyi başaran ekip rahatladı. Yeşil-sarılılarda ise Fenerbahçe’den kiralık olarak giden Joseph Yobo geçtiğimiz haftaların aksine bu maçta oynamadı. Eski Galatasaraylı Johan Elmander ise ilk 11’deydi ancak İsveçli futbolcunun çabaları sonucu değiştiremedi. Everton deplasmanda Fulham’ı 3-1 yenerken, pazartesi mesaisinde ise West Ham United deplasmanda Sunderland’i 2-1 ile geçti.

HAFTANIN KARMASI

Tim Howard (Everton)

Glen Johnson (Liverpool)

Scott Dann (Crystal Palace)

Winston Reid (West Ham)

Joel Ward (Crystal Palace)

Raheem Sterling (Liverpool)

Jonathan de Guzman (Swansea)

Mathieu Flamini (Arsenal)

Jay Rodriguez (Southampton)

Adam Lallana (Southampton)

Steven Naismith (Everton)

HAFTANIN TAKIMI

Liverpool

Tottenham'ı sahasında misafir eden Liverpool, kağıt üzerindeki zor maçı kolaya çevirdi. 4-0'lık net skorla zirveye kuruldu.

HAFTANIN YILDIZI

Adam Lallana (Southampton)

Takımı Southampton güçlü Newcastle'ı farklı geçerken, Lallana asistleri ve attığı golle baş rolü oynadı.

HAFTANIN GOLÜ

Morgan Amalfitano (West Bromwich)

West Bromwich-Cardiff City karşılaşması 3-3 eşitlikle sona ererken maçın ilk golünü ev sahibi ekipte Morgan Amalfitano kaydetti. Fransız futbolcu ceza sahası dışından şık bir aşırtma golü attı. Aynı maçta güzel başka bir aşırtma golünün de Cardiff'te Mutch'tan gelmesi de ilginç bir tesadüf oluşturdu.

HAFTANIN KURTARIŞI

Rob Elliot (Newcastle United)

Southampton evinde Newcastle United'ı 4-0 mağlup etti. Maçın başlarında Rickie Lambert, Newcastle kalecisi Rob Elliot ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda kendisini geçemedi.