Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

25. HAFTA

Premier Lig’de haftanın maçı Liverpool ile Arsenal arasındaydı. Herkesin büyük çekişmeye sahne olmasını beklediği karşılaşma hoş bir sürpriz yaptı. Mücadelenin ilk 20 dakikasında gelen dört gol, maçın seyrini bir anda değiştirdi. Ev sahibi Liverpool Skrtel (2), Sterling ve Sturridge ile bulduğu gollerle farkı bir anda açarken, rakibini de kısa bir süre içerisinde adeta bozguna uğrattı.

İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarı gol sağanağı duruldu. Sterling bir gol daha attı, Arsenal ise Arteta’nın penaltısından tek golünü buldu. Maçı 5-1 kaybeden Arsenal, Londra'ya puansız dönerken, aynı zamanda ligin zirvesindeki yerinden de oldu.

Haberin Devamı

Haftayı en kârlı kapatan ekip Chelsea'ydi. Sahasında Newcastle United’ı ağırlayan Londra ekibi, mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. Arsenal’in Liverpool deplasmanında kaybetmesiyle rakibini geçen Maviler ligin zirvesine kurulmayı başardı.

Bu karşılaşmada Eden Hazard üç gol birden atarak maçın yıldızı oldu. Belçikalı oyuncu Chelsea formasıyla hat trick yapmayı başaran 14. futbolcu olarak kayıtlara geçti. Hazard ayrıca bu sezon ligdeki gol sayısını da 12'ye yükseltti. Yedi de asisti bulunan 23 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezonu 9 golle noktalamıştı. Yeni transferler de bu karşılaşmada forma giydiler. Nemanja Matic ilk 11'de görev alırken Mohamed Salah 78'de oyuna dahil oldu.

Manchester United bir kez daha istediğini alamadı. Sahasında Fulham’ı ağırlayan kırmızı şeytanlar geriye düştüğü maçta, sonrasında öne geçmeyi başarsa da son dakikada gelen gole engel olamadı. Geçtiğimiz hafta Stoke City’ye 2-1 yenilerek ağır bir darbe yiyen Manchester United, bu kez de 2-2’lik beraberlikle yara aldı.

Manchester’ın diğer takımı da haftayı kayıpla kapadı. Deplasmanda Norwich City ile karşı karşıya gelen Manchester City, golsüz eşitlik sonrasında iki puan kaybederek zirve yarışında yara aldı, liderlik şansını değerlendiremedi.

Norwich City'de, Fenerbahçe'den gelen yeni transfer Joseph Yobo da bu maçta forma giydi. Teknik Direktör Hughton'ın ilk 11'de görev verdiği Yobo 90 dakika mücadele etti. Aslında Nijeryalı futbolcuya, gelir gelmez böyle önemli bir maçta ilk 11 yolunu, stoper Ryan Bennett'in sakatlığı açtı. Onun yokluğunda Yobo hemen sahaya çıkma şansı yakaladı ve bu fırsatı da iyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren West Ham deplasmanda Aston Villa'yı 2-0 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Keza Hull City de dış sahada aynı skorla Sunderland'i devirdi. Crystal Palace West Bromwich'i 3-1, Swansea de Cardiff City'yi 3-0 yendi. Tottenham'da son haftaların formda ismi yine görev başındaydı. Adebayor'un attığı gol Everton karşısında 1-0'lık galibiyeti getirdi. Southampton ile Stoke City ise zevkli bir mücadelenin ardından 2-2 berabere kaldı.

Türkiye'den esinlendiler

Galatasaraylı Didier Drogba’nın, hayatını kaybeden Güney Afrikalı lider Nelson Mandela’ya mesaj gönderen tişörtüyle alevlenen tartışmalar, Ada’ya sıçradı. Sarı kırmızılı iki futbolcu Drogba ve Eboue’nin mesaj içeren tişörtlerini sergilemeleri sonucunda PFDK’ya sevk edilmeleri büyük tartışmalara yol açmıştı.

Haberin Devamı

Ancak futbolun beşiği İngiltere de bu tip hareketlerde bulunan oyuncuların cezalandırılması görüşünde birleşti. 1 Mart’ta Zürih’te yapılacak, futbol oyun kurallarını belirleyen kuruluş IFAB’ın kongresinde taleplerini ortaya koyacak İngiltere Futbol Federasyonu, maç sırasında kişisel mesajlar yayınlayan futbolcuların cezalandırılması önerisini masaya yatıracak.

Sunulacak öneride yeni maddenin şu şekilde olması istenecek: “Bir oyuncu iç çamaşırında politik, dini, kişisel mesajlar veya resimler ya da reklam içerikli iletiler yayınladığında ya bağlı bulunduğu federasyon ya da FIFA tarafından cezalandırılacaktır.” İngiliz basınında yer alan haberlerde, Ada’da da zaman zaman tartışılan konunun son olarak Türkiye’de Drogba olayıyla gündeme geldiği ve tüm dünyanın tartışma konusu olduğuna dikkat çekildi.

Kaptandan itiraf

İngiltere Kadın Futbol Milli Takımı oyuncusu Casey Stoney'in açıklamaları da haftanın önemli gelişmeleri arasında yer aldı. Arsenalli savunmacı, BBC'ye verdiği röportajda eşcinsel olduğunu itiraf etti. Stoney, "Bugüne kadar bir yalanı yaşıyordum. Futbol dünyamın içinde bunu gizlemek gibi bir kaygım olmasa da; dış dünyaya bu konuda hiç konuşmamıştım" dedi.

Stoney şöyle devam etti: "Gay bir oyuncu olarak konuşmak benim için çok önemliydi. Çünkü eğer kendim bunu yapmak istemiyorsam, başka insanların çıkıp da kendileri hakkında konuşmasını nasıl bekleyebilirdim? 3 veya 4 kişi bana eşcinsel olduğumu itiraf etma konusunda cesaret verdi. Bugüne kadar hep insanların ne düşündüğünü çok fazla kafama takmıştım. Yargılanmaktan ve özellikle de sosyal medyada gelecek hakaretlerden korkmuştum. Yıllardır belli konular üzerinde bir spor psikoloğu ile çalıştım ama şimdi buradayım."

HAFTANIN KARMASI

Maarten Stekelenburg (Fulham)

Jon Flanagan (Liverpool)

Martin Skrtel (Liverpool)

James Tomkins (West Ham)

Martin Olsson (Norwich City)

Eden Hazard (Chelsea)

Kevin Nolan (West Ham)

Steve Sidwell (Fulham)

Raheem Sterling (Liverpool)

Emmanuel Adebayor (Tottenham)

Tom Ince (Cyrstal Palace)

HAFTANIN TAKIMI

Liverpool

Hem lideri koltuğundan etti hem de kendisine avantaj sağladı. Müthiş hızlı girdikleri maçta Arsenal'e 5 atarak görkemli bir galibiyet aldılar.

HAFTANIN YILDIZI

Eden Hazard (Chelsea)

Chelsea'nin Newcastle United'ı 3-0 net skorla yenerek liderliğe yükseldiği haftada zaferin mimarı Belçikalı futbolcu oldu. Hat trick yapan Hazard şık golleriyle üç puanı getiren isim oldu.

HAFTANIN GOLÜ

Eden Hazard (Chelsea)

Hazard'ın attığı ikinci gol, 'bir kontratak nasıl yapılır?' dersi verdi. Savunmadan çıkarılan topu Willian metrelerce sürdü ardından Hazard'a verdi. O da Eto'o ile verkaça girdi ardından golü attı.

Gary Neville ve Ryan Giggs'in İngiltere'de yarı profesyonel lig olan Northern Premier League'de mücadele eden Salford City takımını almak için görüşmelere başladıkları İngiliz medyasına yansıdı.

Liverpool 1987-88’den sonra en iyi iç saha performansına ulaştı.

Daniel Sturridge üst üste beş lig maçında gol atma başarısı gösterdi.