Basketbol Kale yıkıldı!

Kale yıkıldı!

12.12.2013 - 21:11 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker bu sezon kendi evindeki ilk yenilgisini, kazanması durumunda Euroleague ilk turunda, A Grubu liderliğini garantileyeceği maçta, Partizan karşısında aldı. Bir dönem sarı-lacivertli formayı giyen Kinsey, müthiş performansıyla Sırp ekibini taşıdı.

Kale yıkıldı

ÜMİT AVCI-Fenerbahçe Ülker, Euroleague A Grubu’ndaki 9. maçında 2. yenilgisini sahasında Partizan karşısında 79-77’lik skorla aldı. Euroleague’in en genç takımı Partizan karşısında, tecrübe avantajını özellikle maçın başında fazlasıyla hissedeceğini düşündüğümüz Fenerbahçe Ülker, ilk 5’te Kenan’ın yanına Metecan’ı monte ederek, adeta şartları eşitlemek istemişti. Ancak eşit olmayan şey, konuk takımın maça fırtına gibi girişiyle ortaya çıkan şut yüzdeleriydi. Maça 6’da 6 iki sayı, 5’te 5 üç sayı yüzdesiyle başlayan ve 7. dakikada 26-9 öne fırlayan Partizan, 13’te 12 iki sayı isabetiyle bitirdiği ilk periyodu 30-17 önde bitirdi. Bu olağanüstü başlangıçta da, eski takımına karşı oynama motivasyonunu biraz abartan Kinsey başroldeydi.
İkinci çeyreği ise daha tecrübeli McCalebb ve Preldzic ile oynayan, bu iki oyuncunun müthiş enerjisiyle 11-0’lık seri bulan Fenerbahçe, maça ortak olmayı başardı. Bu kez ilk 7 atışında basket bulamayan Partizan buna rağmen devreyi 39-37 önde kapadı.

Ayeyeye
Obradovic ikinci yarıya da maçı ortaya getiren beşle başladı, bunun karşılığını da aldı, özellikle Preldzic-Zoric ikilisinin performansı 58-50’de farkı 8’e çıkardı. Ancak farkı kapatmak için sarfedilen müthiş eforun maç sonunda sıkıntı yaratmasını beklerken, o sıkıntı çok erken başladı, bizim Bogdanovic durmuştu, Partizan’ın Bogdanovic’i coştu, son çeyreğe girilirken skor 60-59 oldu.
Aynı oyuncu üçlükleri sıralamaya devam etti, Obradovic uzun süredir yüzüne bakmadığı Ömer Onan’ı sahaya sürürek savunmayı sertleştirmek istedi ama o da kar etmedi, konuk takım 10-0 ile 69-60 öne geçti. Kleiza, Bogdanovic, Vidmar, Melih, Kenan... Sanki kötü oynamamak için hepsi aynı günü seçmişti, doğal olarak, bir iki kişinin iyi oyunu da yetmedi. Son 2 dakikaya 73-64 Partizan önde girdi. McCalebb 2 top çaldı, yeniden takımı umutlandırdı. Bitime 23 saniye kala Prelzdic farkı 3’e indirdi, McCalebb bir top daha çaldı, ancak önce Bogdanovic, ardından Bjelica’nın skora denge getirecek üçlükleri çemberden dönünce, konuk takım taktik faullerle salondan 79-77 galip ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

Şovla çıktılar
Sarı-lacivertli basketbolcular ışıkları kapatılan salonda sahaya lazer ışıklı şovla çıktı. Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların dev fotoğrafları da tribünlerde taraftarların ellerinde yer aldı. Öte yandan vefat eden eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela için maçtan önce saygı duruşunda bulunuldu.

Yıldırım tribünde
Avrupa Ligi’nde iç sahada oynanan bütün maçları takip eden Başkan Aziz Yıldırım, her zamanki gibi yine bencin arkasındaki tribüne oturdu. Karşılaşmayı Yıldırım’ın yanında, sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, basketbol şube sorumlusu Ahmet Özokur ve yönetici Yalçın Haker de izledi.

Yazarlar