Beşiktaş Kapalıçarşı'dan parayla almadık

Kapalıçarşı'dan parayla almadık

13.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın teknik patronu, güzel ve güneşli günler geçirdiklerine dikkat çekti, “Sıkıntılı dönemi geride bıraktık. Kazandığımız başarıyı bize kimse hediye etmedi, gökten zembille de inmedi. Kasımpaşa maçı lehimize 3-0 tescil edilmeliydi, kaderin cilvesi 3-0 kazandık” dedi

Kapalıçarşıdan parayla almadık

Gaziantepspor ve Kasımpaşa’yı yenerek şampiyonluk yarışına ortak olan Beşiktaş’ta yüzler gülüyor. Teknik Direktör Slaven Bilic, siyah-beyazlı takımın zor dönemi geride bıraktığını belirterek güzel ve güneşli günler yaşamaya başladıklarını ifade etti. Hırvat hocanın açıklamalarından satır başları şöyle:
“Her kulüpte günlük hava yüzde 10-20 oranında saha sonuçları ve sıralamaya bağlıdır. Şimdi esas işimiz, olumlu havayı korumak. Zor günleri geride bıraktık, güzel ve güneşli günler geçiriyoruz. Maç maç
bakıp konumumuzu korumaya ve geliştirmeye çalışacağız”

‘Şampiyonluk kaçınılmaz’
“Bu kazandığımız başarıyı bize kimse hediye etmedi, gökten zembille de inmedi. Kapalıçarşı’dan parayla da almadık. Başarımız antrenmanlarda yaptığımız çalışmanın sonucu. Bu başarıda herkesin emeği var. Onların gayretleri ve çabalarıyla bu ruh hali ortaya çıkıyor. Doğru olan şey şu ki iyi bir ruh hali yakaladık, bunu korumalı ve kıymetini bilmeliyiz”

“Beşiktaş gibi bir kulüp ligi her zaman kazanmak ister. Beşiktaş’ın büyüklüğüne baktığınızda şampiyonluk istemek kaçınılmazdır. Rakiplerimiz bize kıyasla daha büyük harcamalar yapıyor. Rakip kadrolar bu yüzden daha olgun ve daha deneyimli ama ben kadromun şu ana kadar çıkardığı işten son derece memnunum”

“Uzun vadede ne olup biter düşünmeden yolumuza bakmalıyız. İyi çalışmalı, sahada her şeyi yapmalıyız. Bunları yaparsak çok büyük şansımız var ve bu böyle giderse sıralamadaki pozisyonumuz daha da yükselir. Biz de hesap kitap yapıyoruz ama şampiyon olmak ya da zirvede kalmak için kaç puan lazım, bilemem. Yapmamız gereken saygı duyduğumuz Bursa-spor’u yenip 3 puanı kazanmak.”

“Kasımpaşa maçı lehimize
3-0 tescil edilmeliydi, kaderin cilvesi yine 3-0 kazandık. Ancak Şota adına üzgünüm. Takımı kötü gidiyor ama becerilerine güveniyorum. En kısa zamanda takımını
toparlayacaktır”

Haberin Devamı

‘Fernandes’e sormalısınız’
Bilic son 2 maçta yedeğe çektiği Manuel Fernandes’e büyük saygı duyduğunu belirtirken, Portekizli oyuncuyla takımdaki geleceğiyle ilgili konuşmadığını açıkladı. Siyah-beyazlı hoca, “Fernandes sezon sonuna kadar Beşiktaş’ın oyuncusu. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Fırsat bulduğunda, bu pazar günü de olabilir, şansını iyi kullanmasını bekliyorum. Lokomotiv Moskova’ya gelecek sezon için imza atıp, atmadığı konusunda kendisiyle konuşmadım. Konuyu Manuel’e sorup öğrenebilirsiniz” dedi.

‘Ortak kararla transfer yaptık’
Slaven Bilic, idari ve teknik heyetin ortak kararı sonunda transfer yaptıklarını dile getirdi: “Şunu açıkça söyleyebilirim, takıma benim bilgim dışımda alınan bir futbolcu yok. Bazı yeni oyuncularımızı yeterince kullanamadığımız, ya da şans verdiklerimizin istenen performansı sergileyemediği doğru. Fakat herkese aynı ve eşit şekilde yaklaşıyoruz. Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili karar da en kısa sürede verilmeli.”