Skorer Karatenin duayeni

Karatenin duayeni

22.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karatenin duayeni

Karatenin duayeni

Dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile adeta koleksiyon yapan karatenin Dünya devi Haldun Alagaş, yeni nesiller yetiştirmek için kolları sıvadı. Çiçeği burnunda evli milli sporcumuz, evinin kapılarını ilk kez Milliyet'e açarken, kendisini eleştirenlere de mesaj yolladı
BİRGÜN karatenin duayeni olacağı, henüz 17 yaşındayken milli takıma seçilince belli olmuştu. O'ndaki yetenek, yıllar boyu Uzakdoğu'nun bu spordaki ustalarına bile parmak ısırttı. Karatenin kainat devi Haldun Alagaş, 15 yıla varan sporculuk geçmişine dört Dünya, altı Avrupa, bir Akdeniz Oyunları şampiyonluğu sığdırırken, iki kez Avrupa ikincisi, beş kez Avrupa üçüncüsü, bir kez de dünya üçüncüsü oldu. Ve şimdi, karateye başladığı bir zamanlar kömürlük olan mütevazi salonda, kendi izinden gidecek yeni nesile yön vermek için kolları sıvadı. Henüz bu büyük talihin farkında varacak yaşta bile olmayan karatenin minik yumrukları, gözlerine gıptayla baktıkları, herbirine birer şampiyonmuşcasına ilgi ve sevgi gösteren Alagaş'ın ellerinde büyük başarılara yelken açıyor.
Çiçeği burnunda evli Alagaş, antrenman ve yarışmalardan arta kalan zamanını öğrencileri ve eşi arasında bölüştürüyor. Yedi ay önce dünyaevine giren milli karatecimiz, ilk kez kapılarını Milliyet'e açtığı yuvasına fazla uğrayamadığını itiraf ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde karate yapan Alagaş, spor ile siyasetin son yıllarda birbirine fazlaca karıştırıldığının altını çizerek, "Ben profesyonelim. Sporum için en faydalı olabileceğim ortamı seçmek hakkım. Politika beni hiç ilgilendirmiyor. Bu konudaki haksız eleştirilere kulak tıkıyorum. Ayrıca federasyon başkanı Aybars Kılıçhan'ın yurtdışında derece yapan karatecilerin maçlarını parayla satın aldığını söylemesini kendi adıma protesto ediyorum. Ben Kılıçhan federasyon başkanı değilken de Avrupa ve Dünya şampiyonuydum" diyor.
Dünyanın en iyi beş karatecisinin ismen davet edildiği Hırvatistan'daki ustalar turnuvasına yarın hareket edecek Alagaş, hedefini yakın gelecekte olimpik kategoriye alınması beklenen karatede olimpiyat şampiyonluğuna kadar yükselmek olarak gösteriyor.