Galatasaray Kardelen

Kardelen

12.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde Juventus ile final maçına çıkan Cim-Bom, 31 dakikasını salı günü oynadığı karşılaşmadan dün zaferle ayrıldı. İtalyan takımı karşısında kontrollü futbolu tercih eden sarı-kırmızılılar, Sneijder’in 85. dakikadaki golüyle bir destana daha imzasını attı. Juve ise Devler Ligi’ni Aslan’a bıraktı, UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı.

Kardelen

MAÇIN ÖYKÜSÜ - NEVZAT DİNDAR-Gün olur asra bedelmiş! Belki bu bir roman ismi ama Galatasaray-Juventus maçının senaryosu da hiç aşağı kalır gibi değildi. Çünkü zafere giden yol öyle kolay değildi.
Her şeyden önemlisi final maçıydı. Kar, erteleme, aksaklıklar, çatı, doğalgaz, temizleme, bozulan zemin ve de en önemlisi gelen tur ile birçok unsuru içinde barındıran ilginç bir maç oldu. Önceki gece başlayan ama 31’de yarıda kalan maçın devamında en azından kafa olarak rahat bir Galatasaray vardı sahada. Ağır saha şartlarına rağmen çok iyi mücadele etti, rakibe pozisyon bile vermedi. Ortaya koyduğu karakterle geçen sezon olduğu gibi ‘bitti’ denilen anda yine dirildi.

Avrupa Ligi’nin garantilenmesi ile beraber Juventus maçındaki strateji değişmiş Galatasaray’ın tek düşüncesi galibiyet olmuştu. Ama zemin ağırdı, bu durum özellikle de ev sahibi için olumsuz bir faktördü. Çünkü İtalyanlara beraberlik yetiyordu ve bu yüzden sürekli kapandılar. Sonuçta karşınızda İtalyan şampiyonu ve çok önemli yıldızları barındıran Juventus vardı. Maceraya atılmadan kazanmak için en doğru an beklenmeliydi. Hatta Sneijder’in bu saha şartlarında oyunda olması bile “nedenleri” içinde barındırıyordu. İşte bunun yanıtını tam da maçın bitimine az bir süre kala aldık. Dakika 85’ti. Umut’un uzun pasına iyi yükselen Drogba topu Sneijder’in önüne bıraktı. Hollandalı yıldız klas bir dokunuşla Buffon’u avladı.
O ana kadar etkili olan taraf yine bizdik üstelik. Sneijder’le, Drogba ile pozisyonlar bulmuştuk. Juve ise sadece Marchisio ile bir tehlike yaratabildi. Yıllar önce Ali Sami Yen’de, Werder Bremen maçında tur bozuk zemine takılmıştı. O maç kolay kolay unutulacak bir maç değildi. Dünkü gibi. O bozuk zemin bu kez bizi istedi. Galatasaray, Avrupa’da hem de ölüm grubunda son 16’ya adını yazdırdı. Tebrikler Galatasaray.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: SNEIJDER
Performansı ve geleceği çok tartışılan Hollandalı yıldız tarihi turu getiren gole imzasını atarken, klasını ve kalitesini yine gösterdi.

KIRILMA ANI: MÜTHİŞ BİR PLAN
Umut, 85. dakikada harika bir uzun top yolladı, Drogba kafayla Sneijder’in önüne indirdi. Hollandalı da harika organizasyonu golle bitirdi.