Beşiktaş Karius için bilimsel açıklama! 'Sürekli geçmişi anımsıyor'

Karius için bilimsel açıklama! 'Sürekli geçmişi anımsıyor'

18.03.2019 - 11:45 | Son Güncellenme:

Liverpool’daki sıkıntılarından sonra Beşiktaş’ta da hatalarıyla gündeme gelen Loris Karius, İngiltere’de gündem yarattı. Alman file bekçisinin durumunun psikolojik tarafları bilimsel bir açıklamayla ortaya kondu.

Karius için bilimsel açıklama Sürekli geçmişi anımsıyor

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın sezon başında Liverpool’dan kiraladığı kaleci Loris Karius, hatalı goller yemeye devam edince İngiltere’de gündem oldu.

Geçen sezon Liverpool ile Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’e karşı hatalar yaparak kriz yaşayan Alman file bekçisi, İngiltere’de dikkat çekiyor. Karius’un Beşiktaş’ta da sıkıntılar yaşamaya devam etmesi üzerine ünlü bir spor psikoloğundan görüş alındı.

Psikolog Phil Johnson, Karius’un sürekli olarak geçmişi anımsadığını ve vücudunun bu yönde reaksiyon verdiğini kaydetti. Johnson, “O Şampiyonlar Ligi finalini izlerken, Karius’un üzerindeki stres sinyallerini ve motivasyon kaybını görebiliyordunuz. Bunun etkileri sürekli sürer. Saha ortasında böyle hatalar yapıp, kameralar size odaklandığında beyniniz buna göre sinyaller yolluyor. Halen bile beyniniz ve vücudunuz sürekli o anı hatırlıyor. Her hata anında bir önceki büyük hata aklınızda oluyor. Bu durum motivasyonunuzu ve stres durumunuzu etkiliyor. Sürekli olarak beyniniz düşünceler üretiyor, “Yine yapmayacağım” diye. Sürekli negatif düşünceler aklınıza geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Doktor Phil Johnson, 2008’deki Şampiyonlar Ligi finalinde penaltı atışlarında başarısız olan Chelsea’li John Terry’yi de hatırlatıp, Karius’la özdeşleştirdi.