Skorer Karşıyaka bıçak sırtında

Karşıyaka bıçak sırtında

21.12.2010 - 15:24 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Karşıyakaspor, küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya

Karşıyaka bıçak sırtında

Ulaş SAĞ-Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) BANK Asya 1. Ligi'nde Karşıyaka'nın 13. haftada Giresunspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçın ardından yapılan doping testinde Mustafa Sevgi ve Barış Memiş'in yasaklı madde kullandıklarının ortaya çıkması camiaya bomba gibi düşerken, gözler, Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezi'ne çevrildi.

Mustafa ve Barış'ın (B) numunelerinin sonuçlarının yarın açıklanması beklenirken, Güngören Belediye maçında numune alınan Tiago ile Baykal'dan çıkacak sonuç büyük önem kazandı. Daha önce skandalı saklamaya çalışan yönetim olayı doğrularken, yönetici Selahattin Sakıpağa, “Biz de şoke olduk. Barış ve Mustafa yasak maddeyi doping amacıyla almamışlar, ancak büyük cahillik etmişler” dedi.

“Takımda söz konucu ilacı kullanan başkası yok” diyen Sakıpağa, “B numuneleri de pozitif çıkarsa, herkes sorgulanacak. Oyunculara gelecek cezaya göre karar vereceğiz. Kulübe para veya puan silme cezası gelmesini bekliyoruz” dedi. Söz konusu ilacı kullandığı, Mustafa Sevgi ve Barış Memiş'e de tavsiye ettiği için takımdan gönderildiği ifade edilen Tolga konusunda, “İzin verdik” demekle yetinen Sakıpağa, ilacın ismini ve (A) numesinde çıkan yasaklı maddenin ne olduğunu gizli tuttu. Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Bülent Zeren de konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

TFF Dopingle Mücadele Talimatı'nın 40. maddesine göre birden fazla futbolcuda doping tespit edilmesi halinde kulübe puan silme, hatta küme düşürme gibi cezaların verilebileceği konusundaki ifadenin esnek olması kurmayları biraz olsun rahatlatıyor. Güngören Belediye maçından sonra bütün takımın değil, sadece Tiago ve Baykal'ın doping testi için numune verdiği, Barış ve Mustafa'nın (B) numunelerinin sonucuna göre Karşıyaka'nın ikinci yarıdaki bütün maçlarının takibe alınacağı bildirildi. Olayın Barış ve Mustafa'yla sınırlı kalması halinde Karşışaka'ya para ve puan silme cezası verilmesi bekleniyor.

KILIÇ: DOPİNGE ASLA İZİN VERMEM Karşıyaka'da topun ağzında olduğu öne sürülen teknik direktör Kemal Kılıç, “Dünya Şampiyonu olacağımızı bilsem, doping yapılmasına asla izin vermem” dedi. “Konu netleşmeden yorum yapamam” diyen Kılıç şunları söyledi: “Oyuncularım ilacı bilmeden kullanmış. Bu konuda ikisine de kefilim. Ama yaptıkları hatalı. Grip ilacı kullanımı bile maçtan önce rapor ediliyor. Takımda başka ilaç kullanan yok. Maddenin içeriğini, adını bilmiyorum. Ligde başka takımlarda forma giyen birçok futbolcunun da aynı ilaçtan muzdarip olduğunu duyduk” dedi.

Yazarlar