1.Lig Karşıyaka - Göztepe derbisi öncesi 2 takım da sıkıntılı

Karşıyaka - Göztepe derbisi öncesi 2 takım da sıkıntılı

01.11.2015 - 15:44 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig'de tüm gözler, 8 Kasım Pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe randevusuna çevrilirken ezeli rakipler, derbi haftasına sıkıntılı girdi.

Karşıyaka - Göztepe derbisi öncesi 2 takım da sıkıntılı

Son 3 maçın 2'sini kaybeden Karşıyaka ile iki haftadır puan alamayan Göztepe, dev randevu öncesi adeta bıçak sırtında. 13 sezondur mücadele ettiği PTT 1'inci Lig'in en kıdemli takımı olan Karşıyaka, transferde 17 milyon TL harcayarak Necati Ateş, Gökhan Ünal, Engin Baytar, Çağlar Birinci gibi yıldızlardan oluşan bir kadro kurmasına rağmen bir türlü aradığını bulamadı. Son maçta Adanaspor'a yenilmekten kurtulamayan yeşil kırmızılı ekip, 10 hafta sonunda 9 puanla düşme hattının 1 puan üzerinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Krizden çıkmak için Cüneyt Dumlupınar'ın yerine teknik direktörlük görevine Kemal Özdeş'i getiren Karşıyaka'da kulübe bu sezon karşılıksız destek sağlayan İstanbullu iş adamı Erdal Acar'ın 3 aydır para musluğunu kesmesi, derbi öncesi takımda ve camiada huzursuzluğun dozunu artıran bir başka unsur olarak göze çarpıyor.

Öte yandan 2 sezon devam eden 2'nci Lig macerasından sonra PTT 1'inci Lig'e dönen Göztepe, sıralamada ezeli rakibinin 6 puan önünde ve 15 puanla olmasına rağmen mutlu değil. Sarı kırmızılılar, sezon öncesi Gosso, Gökhan Karadeniz, Vlemickx, Gökhan Değirmenci gibi yüksek maliyetli isimleri alarak rakibinden geri kalmadı.

İlk 8 haftada 15 puan toplayan ve liderlik hesapları yapmaya koyulan Göztepe'de hava iki haftadır bozmaya başladı. Derbi öncesi Altınordu ve Adana Demirspor'a üst üste yenilen sarı kırmızılı takımda geçen sezon takımı 2'nci Lig'de şampiyon yapan teknik direktör Metin Diyadin, sert protestoların hedefi oluyor. Olası bir derbi yenilgisinin, Diyadin'in kopuşuna zemin hazırlayabileceği öne sürülüyor. Kritik eşikte olan sarı kırmızılı ekip kazanması durumunda yönünü yukarı belirleyecek, kaybederse rakibine de heyat verecek. Merakla beklenen zorlu 90 dakika öncesi kilit oyuncuların formsuzluk ve sakatlıkları da Göztepe'yi düşündürüyor.

Haberin Devamı

SON MAÇ OLAYLI GEÇTİ

İzmir'in ezeli rakiplerini 17 Mart 2013'te karşı karşıya getiren son derbiye olaylar damgasını vurdu. Bu sezonki tablonun tam tersine yeşil kırmızılıların play-off, sarı-kırmızılıların ise düşmeme yarışı verdiği zorlu randevu öncesi Karşıyaka teknik direktörü Cihat Arslan ve Göztepe teknik direktörü Kemal Kılıç, TSYD'nin organize ettiği ortak basın toplantısında tartıştı. Maça giderken Dinçer Dingil isimli bir Karşıyaka taraftarı stat dışında başından satırla yaralandı.

Göztepe derbiyi 2-0 geriden gelip, o sezon başında Karşıyaka'dan olaylı bir şekilde transfer edilen Şaban Genişyürek'in 2 golüyle 3-2 kazandı. Sahada çıkan tartışmada Hakem Hüseyin Sabancı'ya saldıran Karşıyakalı Şehmus Özer, 14 maçlık tarihi ceza aldı. Karşıyaka'nın tüm teknik heyeti de hak mahrumiyeti cezası alırken olaylar nedeniyle Karşıyaka 2, Göztepe 1 maçını seyircisiz oynamak zorunda kaldı.