ING Basketbol Süper Ligi Karşıyaka taraftarından Dixon'a ilginç protesto

Karşıyaka taraftarından Dixon'a ilginç protesto

20.03.2016 - 16:05 | Son Güncellenme:

Spor Toto Basketbol Ligi'nde son 3 maçını kaybeden Pınar Karşıyaka, lig ve Euroleague'de yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe karşısına önemli eksiklerle çıktı. Bazı Karşıyaka taraftarları Dixon'u alkışlarla karşılarken bir grup da yıldız oyun kurucunun yüksek ücret için sarı-lacivertlilere transfer olmasına tepki gösterdi. Dixon'a ceplerinden çıkardıkları paraları gösteren Karşıyakalılar, yine geçen sezon Karşıyaka forması giyen Fenerbahçeli Barış Hersek'i kastedere

Karşıyaka taraftarından Dixona ilginç protesto

Spor Toto Basketbol Ligi'nde son 3 maçını kaybeden Pınar Karşıyaka, lig ve Euroleague'de yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe karşısına 3 önemli eksikle çıktı. Dizinde sakatlık bulunan Palacios'tan aylardır yararlanamayan, çapraz bağları kopan Jones'un sezonu kapattığı Kaf-Kaf'ta sol alt adalesinde yırtık meydana gelen Josh Carter da forma giyemedi. Yeşil-kırmızılılar 3 yabancıyla mücadele etti.

Haberin Devamı

Ülkemizde son dönemde artan terör olaylarının da etkisiyle salon tam olarak dolmadı. Fenerbahçe ve Karşıyaka taraftarları terörü tezahüratlarla protesto ederek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı. Fenerbahçeliler iki takımı ısınmaya çıktıktan sonra el ele tribüne çağırdı. Basketbolcular, sarı-lacivertli tribünü birlikte selamladı. Maçtan önce Ankara ve İstanbul'daki terör saldırıları nedeniyle saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Pınar Karşıyaka'da 3 sezon forma giyerek 1 lig, 1 Türkiye Kupası, 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşayan Fenerbahçeli Dixon, Karşıyaka Arena'ya ilk kez rakip takım formasıyla çıktı. Bazı Karşıyaka taraftarları Dixon'u alkışlarla karşılarken bir grup da yıldız oyun kurucunun yüksek ücret için sarı-lacivertlilere transfer olmasına tepki gösterdi. Dixon'a ceplerinden çıkardıkları paraları gösteren Karşıyakalılar, yine geçen sezon Karşıyaka forması giyen Fenerbahçeli Barış Hersek'i kastederek, "Dixon'u alana Barış bedava" diye tezahürat yaptı.

Haberin Devamı

Maçın henüz ilk yarısında Karşıyaka taraftarlarının küfürlü tezahüratı nedeniyle hakemler 2 kez anons yapılmasını istedi. Emniyet görevlileri, siyasilere yönelik küfürlü tezahürat yüzünden Karşıyaka kenar yönetimini uyarıp taraftar temsilcileriyle görüşerek küfrü önlemelerini talep etti.