1.Lig Karşıyaka'da transfer! 2 yabancı daha...

Karşıyaka'da transfer! 2 yabancı daha...

20.01.2016 - 14:53 | Son Güncellenme:

PTT 1'inci Ligi'nde 2'nci yarıya iç sahadaki Adana Demirspor yenilgisiyle başlayan puan cetvelinin son sırasındaki Karşıyaka, transferde hız kesmiyor.

Karşıyakada transfer 2 yabancı daha...

Yeşil kırmızılılar, Antalyaspor'dan Fildişi Sahilli stoper Abdel Diarra ve Bosna Hersek'in Zeljeznicar takımından Hırvat kaleci Marijan Antolovic'le anlaştı. Karşıyaka'nın, Kvesic, Ömer ve Şahin'den sonra teknik sorumlu Yusuf Şimşek'in eski takımı Antalyaspor'dan 4'üncü transferi olan 21 yaşındaki Diarra, takımı katıldı. Genç stoperin sezon sonuna kadar kiralık oynayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Hırvatistan'da HNK Cibalia ve Polonya'da Legia Varşova takımlarında da forma giyen, bu sezon Zeljeznicar'da UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 6 maçta kaleyi koruyan 27 yaşında ve 1.95 boyundaki Antolovic'in yarın sözleşme imzalayacağı bildirildi. Devre arasında kadrosundaki 5 yabancıyla da yollarını ayıran Karşıyaka, daha önce Bosnalı sol bek Josip Kvesic ve Ukraynalı orta saha oyuncusu Kyrylo Kovalchuk'yu takıma katmıştı. Ayrılan 11 futbolcunun yerine 11 takviye yapan Karşıyaka'nın gündeminde stoper ve kanat oyuncusu da bulunuyor.

KUPADA 1 PUAN YETECEK

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda genç ağırlıklı kadroyla oynadığı son 3 maçı kaybetmesine rağmen 6 puanla ikinci sıradaki yerini koruyan Karşıyaka, son 16'ya çok yakın. Yeşil kırmızılı ekip, son müsabakada İzmir'de konuk edeceği 5 puanlı Akhisar Belediyespor'la berabere bile kalsa, 4 puanlı Kastamonuspor 1966'nın deplasmanda lider Galatasaray'ı yenememesi halinde adını üst tura yazdıracak. Teknik direktör Yusuf Şimşek'ten yoksun gidip Kastamonu'ya 2-1 yenildiği kupadaki son deplasmanda 4 as hariç altyapı oyuncularıyla mücadele eden Karşıyaka, ligdeki Şanlıurfaspor maçına sakat Berkay Can ve Gökhan'dan yoksun hazırlanıyor.

Haberin Devamı

UCUZ KURTARDI

Karşıyaka, Ziraat Türkiye Kupası'nda 12 Ocak Salı günü İzmir'de oynadığı Galatasaray maçında taraftarın neden olduğu saha olayları nedeniyle 15, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 5000 TL ceza aldı. Galatasaray ise aynı maçtaki saha olayları yüzünden 15 bin TL'yle cezalandırıldı. Karşıyaka yönetimi, taraftarın isteği üzerine maçta Galatasaray'a yüzde 5'lik tribün kotası vermiş, emniyet iki taraftar grubu arasında olay yaşanmaması için Atatürk Stadı'nda yoğun güvenlik önlemi almıştı.