Beşiktaş Kartal’a Tulun modeli!

Kartal’a Tulun modeli!

05.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Galatasaray’da sportif koordinatör olarak görev yapan Bülent Tulun’un rolünü siyah-beyazlılarda üstlenecek bir isim arıyor. Mustafa Denizli, Ali Gültiken ve Metin Tekin isimleri ön plana çıkarken, yabancılardan Jean Tigana’nın da bu görev için düşünüldüğü dile getirildi

Kartal’a Tulun modeli

SERDAR SARIDAĞ

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran’ın istifasıyla yeni sezon için futbolu yeniden yapılandıracak olan Başkan Fikret Orman, yöneticileri transfere karıştırmayacak bir sistem üzerinde çalışıyor. CEO ve sportif direktörlük gibi alternatifleri de masaya yatıran Fikret Orman’a yakın kişiler, Galatasaray’ın uyguladığı Bülent Tulun modelini siyah-beyazlı kulübün başkanına önerdi.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’a, futbol konusunda her türlü danışmanlığı yapan Bülent Tulun gibi birisini, başkanın danışmanı yapmak isteyen bazı yöneticiler ve kongre üyeleri, şimdiden camiada da bu niteliklere uygun isimleri aramaya başladı. Danışmanlık konusunda henüz kararını vermese de, yeni sezonda futbolu profesyonelleştirmek isteyen Fikret Orman; Mustafa Denizli, Ali Gültiken ve Metin Tekin gibi yerli isimleri de futbolun başına getirmeyi planladığı öğrenildi.
Yerliler dışında yabancı menajer adaylarını da listesinde bulunduran Orman, Beşiktaş’ta görev bulunduğu zamanlarda hem siyah-beyazlı takıma, hem de Türk futboluna genç oyuncular kazandıran Jean Tigana’yı da gündemine aldı. Fransız teknik adamın daha önce Türkiye’de çalışmış ve alt yapı konusunda uzman olması nedeniyle futbolun başına getirilmesi muhtemel yabancılardan biri olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Orman açıklayacak
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, tüzük ve seçim kongresinden başarıyla çıkması durumunda, teknik ve idari yönetimi aynı anda yürütecek birini Haziran ayının ilk haftasında futbolun başına getirecek.