Basketbol Kartal zorlandı ama...

Kartal zorlandı ama...

26.11.2012 - 22:37 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Beko Basketbol Ligi’nin 7. haftasında Hacettepe Üniversitesi’ni zorlansa da mağlup etmeyi bildi.

Kartal zorlandı ama...

Beşiktaş, Beko Basketbol Ligi’nin 7. haftasında Hacettepe Üniversitesi’ni 69-63 yendi.

Maça iyi başlayan Hacettepe Üniversitesi 5. dakikayı 15-8 önde geçti.

Hücumda Bennerman ve Polat ile etkili olan konuk ekip, son saniyelerinde Glover ile 10 sayılık farka ulaştığı (14-24) mücadelede 1. periyodu 24-17 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi savunma yaparak başlayan başkent temsilcisi, yaklaşık 4 dakika rakibine sayı attırmadı. Pota altını iyi kapatarak rakibini dış atışlara zorlayan Hacettepe Üniversitesi, hücumda da etkili oyununu sürdürdü ve 16. dakikada Eldridge’in basketi ile farkı 11’e yükseltti (33-22). Hacettepe Üniversitesi, dış atışların yanı sıra serbest atışlarda da düşük yüzdeyle oynayan siyah-beyazlılar karşısında devreyi 38-31 üstün geçti.

Maçta ikinci yarıya hızlı bir giriş yapan Beşiktaş, Serhat Çetin’in 22. dakikadaki üçlüğüyle farkı 2 sayıya kadar düşürdü (38-36). Karşılıklı sayılarla geçen dakikaların ardından Beşiktaş, Markota’nın 30. dakikada bulduğu 3 sayı ile maçta 48-48 eşitlik yakalamasına rağmen periyot, Hacettepe Üniversitesi’nin 50-48 üstünlüğüyle tamamlandı.

Oldukça çekişmeli geçen son çeyrekte, az sayıdaki taraftarının desteğini arkasına alan Beşiktaş, Markota’nın 35. dakikadaki basketiyle 58-55 öne geçti. Bu dakikadan sonra iyi savunma yapan siyah-beyazlı takım, sahadan 69-63 galip ayrıldı.

Beşiktaş, ilk yarıdaki düşük isabet yüzdesinin aksine ikinci yarı yüksek yüzde ile oynadı. Siyah-beyazlı takımda ikinci yarı iyi performans sergileyen ve maç boyunca 17 sayı kaydeden Damir Markota galibiyette büyük rol oynadı. Beşiktaş adına 18 sayı üreten Jerrells maçın en skoreri oldu.

Hacettepe Üniversitesi’nin ise ikinci yarıda 3 sayılık ve serbest atışlarda başarılı olamaması başkent temsilcisine mağlubiyeti getirdi.