Galatasaray "Kaybetmedik kazandık"

"Kaybetmedik kazandık"

05.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fatih Terim, Gomis'i Kasımpaşa maçında oyundan almadı, Fransız golcünün kendine gelmesini sağladı.

Kaybetmedik kazandık

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray teknik heyeti, üç hafta önce sahada bayılan futbolcuyla devam etmenin faydasına dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, “Yaklaşımımız olumlu sonuç verdi. Aksi takdirde Gomis’i kaybetmek de vardı. Ama biz kazandık. İki maçtır çok farklı motivasyonla oynuyor” dediler.
Galatasaray’da Kasımpaşa maçında saha içinde bayılan Bafetimbi Gomis adeta bu maçtan yeniden doğdu.
Fransız forvet, rahatsızlık geçirdiği bu karşılaşmadan sonra çıktığı iki maçta önce Bursaspor’a 3, sonra da Kardemir Karabükspor’a 4 gol attı. Gomis’in üç hafta önceki karşılaşmanın ardından geldiği bu nokta teknik kadroyu memnun etti. Kasımpaşa maçının hemen başında rahatsızlanan Gomis’in kenara alınmaması tartışmaları beraberinde getirmiş ve sağlık çevreleri bu durumu riskli olarak değerlendirmişti. Ancak kariyerinde birçok kez bu durumla karşılaşan ve genelde oyuna devam eden Gomis için devam kararı veren sağlık ve teknik heyeti, haklı çıkmanın gururunu yaşıyor.
Teknik direktör Fatih Terim ve ekibi, duygusal bir yapıya sahip olan Gomis’le ilgili olarak, “Yaklaşımımız sonuç verdi. Aksi durumda Gomis’i kaybetmek de vardı. Ancak biz kazandık. Gomis iki maçtır çok daha farklı motivasyonla oynuyor. Bu durumda olması bizim için çok önemli” yorumu yaptı.
Fransız L’Equipe gazetesi, Gomis’in ilk yarıda 4 gol atarak rekor kırmasına da geniş yer verdi. Ünlü spor gazetesi, Cim-Bom’un golcüsünden performansından övgüyle bahsettiği yazısında, “Gomis, attığı goller ile Galatasaray tarihine adını yazdırdı” ifadesini kullandı.
Fransızlar onu istiyor!
Galatasaray’da golleriyle krallığa koşan ve 29 resmi maçta 27 golle takımını sırtlayan Bafetimbi Gomis, Fransız futbolseverlerin de ilgisini çekiyor. Fransa’nın ünlü France Football dergisi, Galatasaraylı futbolcu için bir anket düzenledi. Ankette, “Bafetimbi Gomis, Fransa Milli Takımı’nda olmayı hak ediyor mu?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 67’si “evet” oyu verirken, sadece yüzde 33’lük bir kısım “hayır” şıkkına bastı.
Haberin detayında Fransa Milli Takımı forması giyen yıldızların Gomis’ten daha az gol attığına dikkat çekildi. Gomis’in Nabil Fekir ve Griezmann gibi isimlerden daha skorer olduğuna vurgu yapıldı. Gomis’in, bu sezonun en iyi Fransız forveti olduğu kaydedildi. 23 Mart’ta Kolombiya ve 25 Mart’ta Rusya ile hazırlık maçları oynayacak Fransa’nın kadrosu gelecek hafta içerisinde resmen açıklanacak.