Galatasaray "Kaynağımız hazır"

"Kaynağımız hazır"

22.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mustafa Cengiz daha mazbatasını almadan 5 milyon euroluk ödeme ile karşı karşıya kaldı ancak yeni yönetim bu konuda çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynağımız hazır

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Seçimin hemen ardından futbolculara yapılacak 5 milyon euroluk ödeme geldi, çattı. Cengiz Yönetimi, kendilerini mali yönden nelerin beklediğini bildiklerini söyleyerek, “Hazırlıklı olmasak seçime girmezdik” diye konuştu.

Dursun Özbek’i sandıkta deviren ve Galatasaray’ın yeni başkanı olmayı başaran Mustafa Cengiz, şimdi de mali sorunları aşmak için kolları sıvayacak.Cengiz’in ilk sınavı, bugün futbolculara yapılacak 5 milyon euroluk ödeme... Bunlara, 10 gün içerisinde 18 milyon lira daha eklenecek.
Ancak Mustafa Cengiz ve yönetimi bu noktada yüreklere su serpti. Cengiz’in ekibindeki kurmaylar, “Kaynağımız var. Hazırlıklı olmasak seçime girmezdik. Bizi mali yönden nelerin beklediğini biliyoruz” diye konuştu.Mustafa Cengiz’in ilk planda bugün yapılması gereken 5 milyon euroluk ödeme için harekete geçtiği belirtildi. Özbek bu parayı temin etmiş ve seçilmesi durumunda bunun ödenmesi için talimat verecekti.
Mustafa Cengiz ayrıca seçimin yapılacağı mayısa kadar yine mali yönden önemli bir yükün altına girdi. Bir taraftan bu ödemeler, diğer taraftan zarar etmesi halinde Sportif AŞ’ye kayyum atanacak olması, yeni yönetimi terletiyor. Bilindiği gibi şirketin, bu yıl kâr etme zorunluluğu bulunuyor.
Diğer taraftan Mustafa Cengiz’in seçilmesiyle beraber mart ayında yapılacak mali ve idari genel kurul öncesi ilginç bir durum oluştu. Derneği mali kongreye götürecek olan yönetim, Dursun Özbek yönetimin raporunu da hazırlayacak. Bu genel kurulda Özbek ile Mustafa Cengiz’in ayrı ayrı oylanacağı ifade edildi. Bilindiği gibi Duygun Yarsuvat döneminde Ünal Aysal ile kendisi ayrı oylanmış, bir sonraki yıl da Yarsuvat ile Dursun Özbek yönetimlerinin hesapları ayrılmıştı.

Yazarlar