Futbol Kayseri Erciyesspor taraftarından TFF önüne siyah çelenk!

Kayseri Erciyesspor taraftarından TFF önüne siyah çelenk!

31.10.2013 - 17:02 | Son Güncellenme:

Kayseri Erciyesspor Taraftar Derneği, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Kayseri Erciyesspor taraftarından TFF önüne siyah çelenk

Basın Sözcüsü Mehmet İncialan sezon başından beri hem Kayserispor'un hem Kayseri Erciyesspor'un hakem hatalarıyla puanlar kaybettiğini öne sürdü. İncialan, "Türkiye'de futbolun patronları ve uzantıları çirkin ellerini bu düzenden çekmedikleri sürece futbolumuz bir adım ilerleyemez. MHK hakemlerinin hatalarını halı altına süpürmek yerine cesaretle ele almalı ve adaleti sağlamalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 kişilik taraftar grubu, sloganlar atarak Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğünün Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesindeki binasının önüne geldi. Federasyonun kapısına siyah çelenk bıkan taraftar grubu adına konuşan Basın Sözcüsü Mehmet İncialan, Kayseri'nin Süper ligde 2 takımla temsil edilmesinin ardından "İki takımı kaldırmaz" söylentilerinin yayıldığını belirterek, MHK tarafından atanan basiretsiz hakemlerin yönetiminin de 'Kayseri'ye topyekün bir saldırı mı var?' düşüncesini akıllara getirdiğini öne sürdü.

KAYSERİ'YE İKİ TAKIM LEYLEĞİN LÜTFU DEĞİL

İncialan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Kayseri Erciyesspor bir leylek tarafından süper lig bacasından bırakılmış bir takım değildir. Bileğinin hakkıyla şampiyon olmuştur. Ligimizde hakem hataları her zaman olmuştur ve olmaya da devam edecektir. İnsanın olduğu her yerde hata olacağının bilincindeyiz. Fakat hataların boyutu ve zamanını incelediğimiz zaman 'Şeytanın avukatlığını' yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Saha içindeki mücadelede hakkımızla kaybetmek bizi üzmüyor. Fakat kurallarda bize farklı, rakibe farklı standart uygulandığında içimizdeki adalet duygusu sınıfta kalıyor. Ligde 9 maç oynandı. Kayseri Erciyesspor, cuma ve pazartesi maçlarımızın toplamı 5. Henüz 1 maç bile cuma-pazartesi oynamayan takımlar dururken hep bize verilmesi ne demek oluyor? Kayseri Erciyesspor cami kapısına bırakılacak çocuk değildir. Hiç kimse yoksa bile sahipleri biziz. Türkiye'de futbolun patronları ve uzantıları çirkin ellerini bu düzenden çekmedikleri sürece futbolumuz 1 adım ilerleyemez. MHK hakemlerinin hatalarını halı altına süpürmek yerine cesaretle ele almalı ve adaleti sağlamalıdır. " 'Kayseri uyuma takımlarına sahip çık', Kayseri Erciyesspor'u hacı leylek Süper lige getirmedi, 'TFF istifa' dövizleri açıp, Kayseri Erciyesspor lehine slogan attılar, federasyonu istifaya çağırdılar.