Kayserispor Kayserispor 96 gün sonra galip geldi

Kayserispor 96 gün sonra galip geldi

24.11.2013 - 12:59 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı takım, Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek, Spor Toto Süper Lig'de tam 96 gün aranın ardından 3 puanla tanıştı.

Kayserispor 96 gün sonra galip geldi

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-0 yenen Kayserispor, ligde tam 96 gün aranın ardından galip geldi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yeni sezona sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle şanssızlıklarla başlayan sarı-kırmızılılar, ligin ilk haftasındaki Sivasspor maçının ardından galibiyete hasret kalmıştı.

Yeni sezonun ilk maçında 19 Ağustos'ta Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Sivasspor'u 1-0 mağlup eden Kayserispor, daha sonra oynadığı 10 lig maçında hanesine 3 puanı yazdıramamıştı.

Önemli oyuncular Bobo, Nobre, Simic, Zurap ve Jaja'nın sakatlıklarını atlatması ve lige milli maçlar dolayısıyla verilen arada bu futbolcuların form tutmalarının ardından deplasmandaki Çaykur Rizespor maçı öncesi camiada beklentiler artmıştı.

Çaykur Rizespor maçına bu sezon ilk kez sakat futbolcusu olmadan çıkan Kayserispor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak, ligde tam 96 gün süren galibiyet hasretine son verdi.

Haberin Devamı

Geride kalan haftalarda ligin dibine "demir atan" sarı-kırmızılılar Çaykur Rizespor galibiyetiyle 9 puana ulaşarak, maç fazlasıyla 16. sıraya yükseldi.

"Bu galibiyetin bizim için anlamı üç puandan daha fazla"

Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, yaptığı açıklamada, ligde uzun bir aranın ardından galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çaykur Rizespor karşısında alt sıralardan kurtulma adına çok önemli bir galibiyete imza attıklarını dile getiren Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti: "Zor bir deplasmanda iyi mücadele ederek, haklı bir galibiyet aldık. Takımımız maçın başından sonuna kadar sahada futbol adına yapılması gereken her şeyi yaptı. Galibiyetten dolayı teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyorum. Bu galibiyetin bizim için anlamı üç puandan daha fazla. Çünkü uzun süredir galip gelemiyorduk. Deplasmanda iyi bir futbol sonucunda aldığımız galibiyet ilerleyen haftalara daha motive olarak hazırlanmamızı sağlayacak."

Takımın kısa sürede seri galibiyetler alarak, üst sıralara yükseleceğini ifade eden Ortaköylüoğlu, "İyi bir kadromuz olduğunu her zaman söylüyorduk. Maalesef ligin başından beri talihsizlikler yaşadık ama bunların sonunun geleceğini de biliyorduk. Umut ediyorum ki bu haftadan sonra daha iyi futbol oynayarak, taraftarımızın yüzünü güldürecek sonuçlar elde edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galibiyette taraftarların etkisinin fazla olduğunu vurgulayan Ortaköylüoğlu, "Kilometrelerce yol gelerek 90 dakika boyunca hiç durmadan takımına destek olan taraftarlarımız takımımızın galibiyetinde çok önemli payı oldu. Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah takımımız, taraftarımızın desteğiyle alışık olduğu üst sıralara en kısa zamanda yükselecektir" ifadelerini kullandı.