Kayserispor Kayserispor Cangele'yle yollarını ayırdı!

Kayserispor Cangele'yle yollarını ayırdı!

09.01.2013 - 14:21 | Son Güncellenme:

Kayserispor, Franco Dario Cangele ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Kayserispor Cangeleyle yollarını ayırdı

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Cangele ile karşılıklı anlaşılarak, sözleşmesine son verildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: ”Futbolcumuz Franco Dario Cangele’nin sözleşmesinin karşılıklı olarak feshi yapılmıştır. Her iki taraf için de hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.” 2007-2008 sezonunda Kayserispor’a gelen Cangele, sarı-kırmızılı takımda 100 maçta forma giymiş, 22 kez fileleri havalandırmıştı.

Arjantinli futbolcunun Kayserispor ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Kayserispor, bir süre önce futbolcu Umut Sözen ile de karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmıştı.

Haberin Devamı

Cangele’nin Türkiye karnesi

Kayserispor’un karşılıklı olarak sözleşmesini feshettiği Franco Dario Cangele, Türkiye’de oynadığı 7 sezonda, 127 maçta 30 gol attı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Cangele’nin Türkiye serüveni Arjantin’in Colon takımından 2006 yılı Temmuz ayında Sakaryaspor’a transferiyle başladı. Cangele, Sakaryaspor’da kiralık olarak görev aldığı 1 sezonda lig ve kupa maçlarında rakip filelere 27 maçta toplam 8 gol attı. Arjantinli futbolcu, bir sonraki sezon ise Kayserispor’a transfer oldu. Golcü oyuncu, sarı-kırmızılı takımda 2007-2013 yılları arasında 6 sezon boyunca oynadığı 100 maçta 22 kez fileleri havalandırdı. Cangele, Türkiye kariyerinde Sakaryaspor ile Kayserispor’da oynadığı 7 sezonda 127 maçta rakip filelere 30 gol attı.

Türkiye’de oynadığı maçların 109’unda sahaya ilk 11’de çıkan Cangele bu maçlarda 3 kırmızı, 34 de sarı kart gördü.

Sakatlıklar yakasını bırakmadı

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekipte ilk sezonlarda attığı goller ve oynadığı futbolla kısa zamanda taraftarın beğenisini kazanan Cangele, son iki sezon ise yaşadığı ciddi sakatlıklarla sahalardan uzun süre ayrı kaldı.

Bu sezon başında sakatlığının geçmesinin ardından ilk 18’de kendine yer bulan Cangele, fazla süre alamadığı gerekçesiyle 10. haftadaki Kardemir Karabükspor maçının ardından devre arasında takımdan ayrılacağını açıklamıştı. Cangele’nin ayrılacağı açıklaması üzerine teknik direktör Robert Prosinecki de futbolcuyu 10. haftanın ardından maç kadrolarına almamıştı.

Cangele’nin Kayserispor ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.