Kayserispor Kayserispor için ölüm-kalım maçı!

Kayserispor için ölüm-kalım maçı!

30.04.2014 - 13:44 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitmesine üç maç kala son sırada yer alan Kayserispor'un, bu hafta Eskişehirspor maçında puan kaybı yaşaması veya rakiplerinin kazanması durumunda ligden düşmesi kesinleşecek.

Kayserispor için ölüm-kalım maçı

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, sarı-kırmızılılar, 1973-1974 sezonunda ilk defa yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de bu yıl 19. kez mücadele ediyor.

Haberin Devamı

2004-2005 sezonundan itibaren aralıksız olarak son 10 sezondur Spor Toto Süper Lig'de yer alan Kayseri temsilcisi, son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürürken, bu sezonun geride kalan 31 haftasında hedeflediği başarıya ulaşamadı.

Ligin bitmesine 3 hafta kala son sırada yer alarak, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatan sarı-kırmızılı ekip, 32. haftada deplasmanda Eskişehirspor ile yapacağı maçta puan kaybı yaşaması ve küme düşme hattının üstünde yer alan Kayseri Erciyesspor'un, Gaziantepspor'u mağlup etmesi durumunda Spor Toto Süper Lig'e veda edecek.

Geride kalan 31 haftada 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyet sonucunda topladığı 26 puan ile ligin dibine demir atan Kayserispor, küme düşme hattının bir basamak üstünde yer alan diğer Kayseri temsilcisi 15. sıradaki 33 puanlı Kayseri Erciyesspor'dan 7 puan geride bulunuyor.

Haberin Devamı

Kayseri Erciyesspor ile ligde yaptığı iki maçın birini kaybeden diğerinde de berabere kalan sarı-kırmızılılara, ikili averaj rakibinde olduğu için puan eşitliği yaramıyor. Bu yüzden Kayserispor'un küme düşme hattına en yakın rakip olan Kayseri Erciyesspor'dan 1 puan fazla toplaması gerekiyor.

Ligde kalması mucizelere bağlı

Ligin son sırasında yer alan Kayserispor'un kümede kalması için rakiplerinin kaybetmesi, kendisinin de kalan 3 maçı kazanması gerekiyor.

Ligin 28. haftasında taraftarı önünde küme düşme hattındaki Çaykur Rizespor'a 2-0 yenilerek, rakiplerini yakalama fırsatını kaçıran sarı-kırmızılı ekip, son olarak 31. haftada taraftarı önünde Kardemir Karabükspor'a 3-1 mağlup olarak, küme düşme yolunda büyük adım attı.

Sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan ancak haftalar ilerledikçe hedef küçültülen sarı-kırmızılı ekipte kalan 3 maçta kendisinin ve rakiplerinin alacağı sonuçlar ligde kalıp kalmayacağını belirleyecek.

Yazarlar