Kayserispor Kayserispor savunması alarm veriyor!

Kayserispor savunması alarm veriyor!

22.11.2013 - 11:32 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, ligin ilk 11 haftasında kalesinde 21 gol görerek, en fazla gol yiyen 3 takımdan biri oldu.

Kayserispor savunması alarm veriyor

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ligde son 10 yıldır aralıksız mücadele eden ve performansıyla ligin son yıllardaki istikrarlı ekipleri arasında yer alan Kayserispor, bu sezonun 11 haftasında ise istediği sonuçları alamadı.

Haberin Devamı

Sezona sakatlıklar nedeniyle şanssız başlayan Kayserispor'da, ligin 11 haftasında teknik direktör Robert Prosinecki defans kurgusunda büyük değişiklikler yapmak zorunda kaldı.

Sakat ve cezalı oyuncuların fazla olması Kayseri temsilcisinde defans sorunları yaşanmasına neden oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde geride kalan 11 haftada kalesinde Elazığspor (27) ve Gaziantepspor'un (24) ardından 21 gol görerek, en fazla gol yiyen 3. takım oldu.

11 haftada 9 kez rakip filelerini havalandırabilen Kayserispor, bu dönemde maç başına kalesinde ortalama 1.9 gol görmüş oldu.

Kayserispor geçen sezonun ilk 11 haftasında ise kalesinde 19 gol görürken, meşin yuvarlağı 15 kez rakip ağlara göndermişti.

Sahasında en fazla gol yiyen iki ekipten biri

Haberin Devamı

Kayserispor, ilk 11 haftada sahasında oynadığı maçlarda en fazla gol yiyen 2 ekipten biri oldu.

Kayseri temsilcisi, Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yaptığı 6 maçta kalesinde 12 gol gördü.

Ligin bir diğer takımı Gaziantepspor da yediği 12 golle Kayserispor ile birlikte sahasında en fazla gol yiyen ekip olarak dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı ekip, 11 haftada deplasmanda oynadığı 5 maçta ise kalesinde 9 gol gördü.

Sakatlıklar defans kurgusunu bozdu

Prosinecki, 11 haftada sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle defansta çok sayıda futbolcuya görev verdi.

Kayserispor'da sezon başından bu yana savunmada 9 farklı futbolcu görev yaptı. Bu süreçte Salih Dursun 10, Sereno 8, Zurab 7, Simic 5, Cüneyt Köz 3, Alper Uludağ 6, Ömer Bayram 6, Mijailovic 3 ve Abdullah Durak ise 2 maçta defansta oynadı.

Geçen sezon savunma dörtlüsünde Salih Dursun, Simic, Zurab ve Ömer Bayram'a görev veren teknik direktör Prosinecki, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle bu oyuncuları çok az maçta bir arada oynatabilme şansına sahip oldu.

Sarı-kırmızılı takım, defansın ortasında birlikte görev yapan Zurab ve Simic'in üst üste gelen sakatlıkları sonrasında transferin son günlerinde Portekiz'in Porto takımından defans oyuncusu Henrique Sereno'yu kadrosuna kattı. Kayseri temsilcisi ayrıca, gurbetçi oyuncular Cüneyt Köz ve Alper Uludağ ile savunmaya takviye yaptı.

Haberin Devamı

Bu futbolculardan Mijailovic ve Abdullah Durak, orta sahada görev yapmalarına rağmen sakatlık ve kart cezası dolayısıyla bir kaç maçta stoperde oynadı.