Kayserispor Kayserispor'da Jose Dominguez dönemi!

Kayserispor'da Jose Dominguez dönemi!

17.01.2014 - 10:25 | Son Güncellenme:

Kayserispor, Prosinecki'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Portekizli teknik adam Jose Dominguez'i getirdi.

Kayserisporda Jose Dominguez dönemi

Kayserispor, Hırvat çalıştırıcı Robert Prosinecki'nin yerine Portekizli teknik direktör Domingos Paciencia ile anlaştı.

İspanya'nın Deportivo ve Portekiz'in Braga gibi ünlü takımlarını başarıdan başarıya koşturan Paciencia, Kayserispor'un Antalya'daki kampına katıldı. Otelde yöneticilerle 1.5 yıllık sözleşmeye imza atan Portekizli teknik adam yeni takımıyla ilk antrenmanını ise bu akşam yapacak.

Kayserispor'un yeni teknik direktörü yarın saat 16.00'da ise ilk hazırlık maçını oynayacak.

Haberin Devamı

Antalya Kempinski Stadı'nda Arnavut ekibi Teuta Durres ile oynanacak devre arası son hazırlık maçında takımı yakından görecek olan Domingos Paciencia çalışmalarına hız verecek ve gerek gördüğü transfer olursa yönetime raporu iletecek.

İŞTE YENİ HOCANIN KARİYERİ

Braga'ya UEFA Avrupa Ligi finali oynattı

Teknik direktörlük kariyerine ülkesindeki Uniao De Leiria takımında 2006-2007 sezonunda başlayan Paciencia, daha sonra sırasıyla, Academica, Sporting Braga, Sporting CP, Deportivo La Coruna takımlarını çalıştırdı.

2009 yılında Sporting Braga'nın başına geçen Paciencia, 2010-2011 sezonunda Braga'ya UEFA Avrupa Ligi finali oynatma başarısı gösterdi. Paciencia'nın takımı, finalde bir diğer Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 yenilerek kupaya uzanamamıştı.

Haberin Devamı

Paciencia, ülkesindeki Uniao De Leiria, Academica, Sporting Braga ve Sporting CP takımlarındaki teknik direktörlük deneyimlerinin ardından 2012-2013 sezonu ortasında İspanya takımı Deportivo La Coruna'nın başına geçerek, ülkesi dışındaki ilk teknik adamlık kariyerine başladı.

İspanya'da 6 maça çıktı

Deportivo La Coruna'nın başında 6 maça çıkan Portekizli teknik adam, İspanyol ekibinde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak, bu ülkedeki kariyerini noktaladı.

Deportivo La Coruna macerasının ardından yaklaşık 1 yıldır takım çalıştırmayan Paciencia, Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Kayserispor'un teklifine "evet" diyerek, ülkesi dışındaki ikinci teknik direktörlük deneyimine başladı.

Kayserispor, Portekizli teknik adamın kariyerinde çalıştırdığı 6. takım oldu.

Maç başına 1,54 puan

Portekizli teknik adam Paciencia, teknik direktörlük kariyerinde şimdiye kadar 284 maçta sahaya çıktı.

Paciencia 284 maçta, 122 galibiyet, 71 beraberlik ve 91 mağlubiyet alarak, maç başına 1,54 puan ortalamasına ulaştı. Eski takımlarında ofansif futbol anlayışını benimseyen Portekizli teknik adam Paciencia, 284 maçta yüzde 43'lük bir galibiyet oranı elde etti.

Kayserispor ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Paciencia, 12 puanla ligin 17. sırasında bulunan yeni takımını ilk etapta küme düşme hattının üzerine çıkarmak için mücadele edecek.