Galatasaray Kazanan bir hoca lazım!

Kazanan bir hoca lazım!

25.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, “Nasıl bir hoca gelirse Galatasaray’a faydalı olur?” sorusuna gülümseyerek, “Kesinlikle maçları kazanan bir hocaya ihtiyaç var” yanıtını verdi.

Kazanan bir hoca lazım

Galatasaray’ın başında ilk kez bir lig maçında galibiyet gören teknik direktör Jan Olde Riekerink, Kasımpaşa karşılaşmasını “Varoluş maçı” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hollandalı çalıştırıcı, “Kasımpaşa maçı, aramızdaki puan farkının çoğalmaması adına önemliydi. Futbolcuların maç seçmediklerini göstermek için önemliydi. Oyuncuların bu sezonun acısını hissettiklerini hissettim. Onlar da bir şeyleri telafi etmek istediklerini gösterdiler. Takımımla gurur duydum. Sadece ilk 11’le sınırlı değil, tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. 3 cezalı, 3 de sakat oyuncumuz vardı. Önümüzdeki dönemde onlar da aramıza katılacaklar. Bu galibiyetten bize kâr kalan şeylerden biri de Podolski’nin kalitesini iyi bir şekilde kullanmaya başlamamız oldu” yorumunu yaptı.

Umut’u oyuna alıp, çift forvete geçen Riekerink, bunu da şöyle açıkladı: “Sistemden ziyade, elinizdeki oyuncu tipleri ve onları nasıl kullandığınız önemli. Maçı ilk 20 dakikada domine etmiştik. Sonra geri yaslandık ve takımın ilerideki Podolski ile mesafesi çok açıldı. Oyuncu da yalnız kaldı. Skor 1-1’di ve ikinci yarıya böyle bir tercihle çıktık. Gole ihtiyacımız vardı. Bu şekilde ileride çoğalmayı başardık.”

Haberin Devamı

Kendisinden sonra gelecek sezon takımın başında nasıl bir hoca olması gerektiği yönündeki soruya, gülerek yanıt veren Cim-Bom’un teknik patronu, “Kesinlikle maçları kazanan bir hocaya ihtiyaç var. Benim görevim, takımı bir arada tutup, bir strateji oluşturmaktı. Bunu iyi bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Oyuncularım da bu konuda bana oldukça yardımcı oluyorlar. Sezonun kalan bölümü için hedeflerimiz belli” dedi.

Yazarlar