Trabzonspor Kendi takımını kuruyor!

Kendi takımını kuruyor!

24.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un hocası Şota yeni bir iskelet kurmaya çalışıyor. Geçen sezonun istikrarlı isimleri Medjani ve Cardozo başta olmak üzere kenara çekilirken, yerlerine yeni futbolcular ekleniyor.

Kendi takımını kuruyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de ilk yenilgisini Galatasaray’dan alan ancak zirve yarışında umut vaat eden Trabzonspor’da yeni bir dönem başlıyor.

Kadro iskeletini sıfırdan kurmak isteyen teknik direktör Şota Arveladze, kafasındaki yapıyı da şekillendiriyor. Transfer döneminde Süleyman Hurma ile sıkı bir çalışma yapan ve nokta atışı yapan bordo-mavililer, geçen sezonun aksine yeni bir iskelet oluşturuluyor.

2014-15 sezonunda Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal idaresinde takımın en istikrarlıları Carl Medjani ve Oscar Cardozo başta olmak üzere bazı isimler kenara çekildi.

Sakatlığı bulunan Jose Bosingwa, Ersun Yanal’ın bizzat istediği Aytaç Kara ve sol bek Musa Nizam kadrodan uzak kaldı. Halilhodzic’in kadro dışı bıraktığı Mustafa Yumlu direkt 11’e dahil edilirken yanına yeni transfer Douglas geldi.

Haberin Devamı

Sıfırdan takım

Stephane M’Bia, Okay Yokuşlu ve Marko Marin gibi yabancılar orta sahaya monte edilirken, Ersun Yanal’la sorun yaşayan Kevin Constant da sol bekte yer aldı.

Forvette de Şota’nın özellikle istediği Dame N’Doye tek başına formayı kaptı. Ancak esas olumlu gelişme Luis Cavanda konusunda yaşandı. Lazio’dan alınan sağ bek, Jose Bosingwa’nın yokluğunu hiç aratmadı.

Öte yandan, geçen sezon başarısız olan Erkan Zengin’in Şota ile farklı olması ve skora katkı yapması da dikkatlerden kaçmadı.