Basketbol "Kendilerine gelmesi lazım"

"Kendilerine gelmesi lazım"

21.11.2016 - 23:57 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, TED Ankara Kolejliler maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Kendilerine gelmesi lazım

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında sahasında TED Ankara Kolejliler'i 71-62 yenen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, pota dibinden basit atışları kaçırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Blatt, çok fazla top kaybı yaptıklarını belirterek, "Pota dibinden basit atışları kaçırdık. TED Ankara Kolejliler, maç boyunca tempoyu yavaşlatarak yapması gerekeni yaptı. Günün sonunda yapmanız gereken topu çemberden içeri geçirmek. Sakat oyuncularımız var ve onların iyileşme sürecindeyiz. Biraz yorulduk. Sakat oyuncuların kendine gelmesi, iyileşmesi lazım. Semih Erden de bugün oynamadı çünkü onun karşı takımda eşleşebileceği kimse yoktu. Oğuz Savaş da bugün iyi iş yaptı, performansından memnunum." şeklinde konuştu.

Darüşşafaka Doğuş'un tecrübeli oyuncularından Oğuz Savaş da bu tarz maçları oynamanın kolay olmadığını anlatarak, "Hafta içi iki tane THY Avrupa Ligi maçı oynadık. Yolumuza aynı tempoda devam edeceğiz. Bundan sonra umarım, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde aldığımız birkaç mağlubiyetin telafisini yaparız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TED Ankara Kolejliler cephesi

TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Can Sevim, çok zor bir maç olduğunu ve savunmada iyi performans ortaya koyduklarını belirtti.

Sevim, ilk haftalara oranla savunmada daha iyi durumda olduklarını aktararak, "Son 2 haftada iyi performans ortaya koyduk. Darüşşafaka Doğuş gibi bir takımı yetmişli sayılarda tutmak büyük bir başarı. Yorgunlukla beraber ikinci yarıda düşüş yaşadık. Hücum ribauntlarında etkisiz kaldık. Hem hücumda hem savunmada artık ne yaptığımızı biliyoruz. Diğer takımlardan çok gerideyiz. Bundan sonraki her maç bizim için final niteliğinde." değerlendirmesinde bulundu.

TED Ankara Kolejliler oyuncusu Sakut Taylan Süerkip ise zor bir maç oluğunu vurgulayarak, "Karşımızdaki ekip iyi oyunculardan kurulu bir takımdı. Dar rotasyonda topun kıymetini bilerek oynadık. Önümüzdeki maçlarda bu maçtaki gibi oynayacağız." diye konuştu.

Yazarlar