Dünyadan Futbol Kendini aştı Manş’ı aşamadı

Kendini aştı Manş’ı aşamadı

09.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manş Denizi’nde cesedine ulaşılan Emiliano Sala, futbola başladığında tekniği çok yetersiz görüldü. “Profesyonel futbolcu olma hayalim için savaştım” diyen Arjantinli forvet, en verimli dönemini geçirdiği günlerde idolü olan Gabriel Batistuta gibi olmaya yaklaşmışken hayatını kaybetti.

Kendini aştı Manş’ı aşamadı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Fransa’nın Nantes şehrinden yeni transfer olduğu Galler’in Cardiff şehrine giderken bindiği özel uçak Manş denizi üzerinde düşen Emiliano Sala’nın hayatını kaybettiği kesinleşti. Manş Denizi’nde bulunan cesedin, Arjantinli futbolcuya ait olduğu teyit edildi.

Manş Denizi’ne düştüğü 21 Ocak’tan itibaren dünya kamuoyunun en önemli gündem maddelerinden bir tanesi haline gelen talihsiz futbolcu, son röportajını ölmeden bir kaç gün önce Arjantin’in La Nacion gazetesine vermişti:

“Üç bin nüfuslu bir kasabadan çıkmayım. Sürekli, profesyonel bir futbolcu olma hayalim için savaştım. Şu an olduğum yerden mutluyum. Günü yaşamaya çalışıyorum. Nasıl derler kelimenin İspanyolcasını unuttum, ‘pişman’ değilim.”

Haberin Devamı

Küçük yaşta futbola başladığında antrenörleri tekniğinin yetersiz olduğunu söylemişlerdi. Buna rağmen potansiyelini zorlayarak kendisini geliştirdi. Proyecto Crecer isimli akademi, Bordeaux kulübüyle ortak olduğu için futbolcu, Fransız kulübünün yolunu tuttu. Kendisine örnek aldığını söylediği Batistuta’nın izinden giden ve bu hedefe her geçen daha çok yaklaşan Sala’nın gol sayılarında son yıllarda artıyor, futbolculuk hayatının en verimli dönemini geçiriyordu. Eski hocası Raineiri onun için “Sala her top için savaşan bir futbolcu. Takım arkadaşlarını da aynı şeyi yapması konusunda yüreklendiriyor” derken, son teknik direktörü Vahid Halilhodzic ise Cardiff City’ye gönderilmesiyle ilgili olarak “Benim dışımda herkes mutlu” demişti.

‘Ruhun bende yaşayacak’
Emiliano Sala’nın ölümü futbol dünyasını yasa boğdu. Diego Maradona “Bu acı haberden dolayı çok üzgünüm. Çoğumuz senin için bir umut ışığını canlı tutmuştuk. Hoşçakal Sala” derken, Mesut Özil de “Ne kadar acı olduğunu anlatacak kelime yok. Dualarım Sala ve pilotun aileleriyle birlikte” diye konuştu. Futbolcunun kız kardeşi Romina “Senin ruhun benim ruhumda sonsuza dek yaşayacak. Seni seviyorum Tito” dedi.
Forma emekli sahada alkış
Nantes Kulübü, Emiliano Sala’nın giydiği 9 numaralı formayı emekliye ayırdı. Fransa 1 ve 2. liglerindeki maçlarda bu hafta sonu, karşılaşmaların öncesinde özel anma etkinliği gerçekleştirilecek, futbolcu için bir dakika süreyle alkış yapılacak.
Kitap okur, gitar çalardı
Kitap okumaya düşkün olan Emiliano Sala, özellikle takımının deplasman maçlarına giderken sürekli okurdu. Polisiye ve dedektif romanlara düşkün olan futbolcu gitar da çalıyordu. Son dönemde Arjantin Milli Takımı için de ismi geçmeye başlamıştı. İtalyan pasaportu da bulunan Sala, teklif gelirse bunu da değerlendirebileceğini söylemişti.