ING Basketbol Süper Ligi Kerem Tunçeri: BBL Avrupa'nın en iyi ligi

Kerem Tunçeri: BBL Avrupa'nın en iyi ligi

19.12.2013 - 11:59 | Son Güncellenme:

Türk basketbolunun önemli oyuncularından Kerem Tunçeri, Beko Basketbol Ligi'nin şu an Avrupa'nın en iyi ligi olduğunu iddia etti.

Kerem Tunçeri: BBL Avrupanın en iyi ligi

Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom forması giyen tecrübeli oyun kurucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya ve Yunanistan'da basketbola ayrılan bütçelerin büyük oranda düştüğünü belirterek, "Bütün iyi oyuncular ülkemize gelmeye başladı. Kulüpler sahip oldukları bütçelerle iyi takımlar kurdu. Bunun burada kalmaması ve Avrupa'da başarı elde edilmesi gerekiyor. Beko Basketbol Ligi şu an Avrupa'nın en iyi ligi. Avrupa'da elde edeceğimiz başarılarla Türkiye liginin kalitesi daha da ortaya çıkacaktır" dedi. Yatırım yapan ve hedeflerini şampiyonluk olarak belirleyen takımların Türkiye ligi şampiyonluğuyla yetinmemesi gerektiğine inandığını vurgulayan Tunçeri, "Türkiye'de şampiyonluğu yakalamak camialar adına önemlidir ama asıl hedef Avrupa'da şampiyonluğa uzanabilmek olmalı. Avrupa'da kazanılacak bir şampiyonluk, Beko Basketbol Ligi'nin kalitesini daha da ortaya çıkaracaktır. Basketbolda ekol olmuş ülkelerden İspanya ve Yunanistan'ın takımları, kendi liglerinden sonra Avrupa'da 4'lü finallerde başarıyı yakaladı. Bu da ülke basketbollarının ön plana çıkmasına yardımcı oldu. Bizim de bunu yakalamamız gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Türk Telekom zaman zaman yeni takım olmasının sıkıntısını yaşıyor"

Formasını giydiği Türk Telekom ile ilgili görüşlerini de açıklayan Kerem Tunçeri, yeni bir takım olmanın sıkıntısını yaşadıklarını anlattı. 14 yeni oyuncu ve yeni bir teknik kadroyla sezona başladıklarını hatırlatan milli basketbolcu, şöyle devam etti: "Zaman zaman iyi zaman zaman da kötü oynuyoruz. Kazanmamız gereken son iki maçı iyi oynamadan kaybettik. Takım olarak eksiklerimizin farkındayız ve bunları gidermek için antrenmanlar yapıyoruz. Önümüzde yine kazanmamız gereken çok önemli iki maç var ve kazanmak adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Zaman zaman yeni bir takım olmanın sıkıntısını yaşıyoruz. Önemli olan kötü günde birlikteliği sağlamamız ve biz bunu başarıyoruz. Takım içinde hiçbir sıkıntımız yok ve çok iyi bir arkadaşlığa sahibiz. Takımdaki tüm isimler çok karakterli oyuncular. Üst üste alacağımız birkaç galibiyetle bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve devamlılığın sağlanması gerektiğinin altını çizen Tunçeri, "Ligde geride kalan 10 haftada sadece 4 galibiyetimiz var. Bu sayıyı biran önce çoğaltmamız gerekiyor. Haftada bir maç oynuyoruz ve her haftayı ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Her maça ayrı konsantre olarak bir galibiyet serisi yakalamamız gerekiyor. İlk hedefimiz de play-off'lara kalabilmek" dedi.

Hüseyin Beşok'un katkısı

Kerem Tunçeri, bu sezon yeni bir yapılanmayla Hüseyin Beşok'un hem oyuncu hem menajer olarak takıma katkı sağladığını hatırlatarak, "Hüseyin Beşok, menajer olarak Türk Telekom'a da Türk basketboluna da önemli hizmetler verecektir" dedi. Beşok'un Türk Telekom için çok önemli bir isim olduğunu vurgulayan milli basketbolcu, "Hüseyin Beşok, oyuncu olarak Türk basketboluna yıllarca önemli katkı verdi. Oyunculuk kariyeri zaten tartışılmaz. Basketbolu bıraktıktan sonra da menajer olarak çok önemli başarılar yakalayacağına inanıyorum. Onun Türk Telekom'da olması, genç arkadaşlar başta olmak üzere hepimize bir güven veriyor. Yaptığı işi iyi yaptığını düşünüyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.