Futbol KIBRIS’TA futbol barışı

KIBRIS’TA futbol barışı

12.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) 1955’ten sonra ilk kez resmen bir araya gelerek, Kıbrıslı Türk gençlerinin yaşadığı futbol ambargosunun nasıl kaldırılabileceğini konusunu masaya yatırdı.

KIBRIS’TA futbol barışı

SEFA KARAHASAN Lefkoşa

Federasyon başkanlarının, Rum Kesimi’ndeki KOP binasında yaptığı toplantıda, Kıbrıslı Türk gençlerin yaşadığı sıkıntılara vurgu yapıldı. Toplantıya KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile KOP Başkanı Kostas Kutsokumnis ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Federasyonların yaptığı toplantı ile ilgili olarak FIFA Başkanı Sepp Blatter’e bilgi verildi. Blatter’in konuyu yakından takip ettiği ifade edildi. Federasyonlar arasındaki ikinci toplantının ise 17 Ocak’ta Kuzey Kıbrıs’ta olacağı bildirildi.
Milliyet’in edindiği bilgilere göre, Türk ve Rum futbol federasyonları, Ada’da ayrı, uluslararası platformda tek federasyon olmak için çalışma başlattı. Böylece Kıbrıs futbolu konusunda dünyaya tek ses olarak hitap edilecek.

Haberin Devamı

‘Gençler ambargodan kurtulmalı’
KOP Başkanı Kutsokumnis, Kıbrıs’ta futbolun yaşadığı sorunların son bulması için çalıştıklarını belirterek, 1955’ten beri ayrı olan futbolun yeniden birleştirilmesini sağlamak istediklerini söyledi.
Milliyet’e konuşan KTFF Başkanı Sertoğlu ise “Kıbrıs Türk gençliğini spor ambargosu belasından kurtarmak amacıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Çocuklarımızı dünyaya açmanın çabası içindeyiz. Yoksa gençliğimiz ülkeden kaçıyor” dedi.