ING Basketbol Süper Ligi "Kilit maç bu olabilir"

"Kilit maç bu olabilir"

14.06.2015 - 22:45 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Anadolu Efes maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Kilit maç bu olabilir

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisi üçüncü karşılaşmasında Anadolu Efes'i 71-65 yenerek 2-1 öne geçen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, şampiyonluğa uzanmaları halinde elde ettikleri bu galibiyetin kilit rol oynayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, kendisinin doğum gününde böyle güzel bir galibiyet hediye etmelerinden dolayı oyuncularına, desteklerinden ötürü taraftarlara teşekkür etti.

İstanbul'da oynanan serinin ikinci maçında elde ettikleri galibiyetin çok değerli olduğunu ama bugün kazandıkları maçın çok daha büyük öneme sahip bulunduğunu dile getiren Sarıca, "Bence eğer başarabilirsek, şampiyonluktaki kilit maç bu olabilir. Seride 2-1 öne geçmiş durumdayız. Kentte büyük bir heyecan var. Hepimiz bu heyecanı taşıyoruz ama şampiyonluktan bahsedebilmek için en azından bir maç daha kazanmamız lazım. Salı günü de galip gelebilirsek, o zaman şampiyonluktan bahsedeceğiz. Şu an için sadece seride avantajlı durumdayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ufuk Sarıca, Anadolu Efes'in maçı faullerle soğutmak istediğini, bunda da ilk yarıda başarılı olduğunu belirtirken, "İkinci yarıda ise farkımızı ortaya koyduk. Burada bizim agresif savunmamız çok önemliydi. Bugün atamadık ama rakibi tutarak yendik. Bu da takımımızın kazanma karakterini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Seride 16 Haziran Salı günü oynayacakları dördüncü maça değinen Sarıca, bu müsabakada çok daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Ufuk Sarıca'dan Dusan Ivkovic'in eleştirilerine yanıt

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic'in özellikle hakem kararlarına yönelik yaptığı eleştirilerin aktarılması üzerine, sadece kendi işlerine baktıklarını söyledi.

Dusan Ivkovic'in çok tecrübeli ve değerli bir hoca olduğunu vurgulayan Sarıca, "Ama ben de Anadoyu Efes'te yetişmiş bir insanım. Filelere, çemberlere itiraz etmişler. Bir senedir bu filelerle, çemberlerle oynuyoruz. O kulüpte ben ve arkadaşlarım, Aydın Örs ağabey ile çok büyük başarılar kazandık. Ekip olarak o zamanlar da hiç bunlarla ilgilenmedik. Bu bir görüştür ama işin realitesine gelirsek, bugün Heurtel ile beraber Krstic'in de sahada olmaması gerekiyordu. Bu konuda da bir tasarrufta bulunmadık. Biz sadece işimize bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.