Skorer Kilit maçın kazananı 'Sivas' olacak

Kilit maçın kazananı 'Sivas' olacak

20.05.2011 - 18:07 | Son Güncellenme:

.

Kilit maçın kazananı Sivas olacak

Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu şampiyonluk düğümünün çözüleceği Sivasspor-Fenerbahçe maçı, Sivas’ın tanıtımına da önemli katkı sağlayacak.

Fenerbahçeli taraftarlar ve yöneticiler başta olmak üzere futbol kamuoyundan çok sayıda kişiyi konuk edecek Sivas, futbol sayesinde tanıtım fırsatı da bulacak. Futbol maçı sayesinde Sivas’ın turizm gelirleri de artacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, karşılaşmanın 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’na da denk gelmesi dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni maç günü saat 20.00’ye kadar ziyarete açık tutma kararı aldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ayrıca kent meydanında turizm tanıtım standı açacağı öğrenildi.

Sivas’a gelecek konuklar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919’da ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı Sivas Kongresi’nin yapıldığı bina olan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi başta olmak üzere kentteki birçok tarihi eseri gezme fırsatı bulacak.

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait çok önemli eserleri bünyesinde barındıran, Çifte Minaresi, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Camisi’nin bulunduğu tarihi meydanı ile adeta bir açık hava müzesi konumunda olan, kültür ve turizm şehri Sivas’ı gezme imkanı bulacak konuklar, Sivas’ın etli ekmek, köfte, kelle, madımak, keşkek gibi yöresel lezzetlerinden de tadacak.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in memleketi olan ve "Aşıklar Diyarı" olarak bilinen Sivas’ta konuklar, aşıklardan türküler ve ezgiler dinleme imkanı, ayrıca kentin tarihi hamamlarında dinlenme imkanı bulabilecek. UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’na, Kangal Balıklı Kaplıcaları başta olmak üzere önemli termal turizm merkezlerine sahip olan Sivas, dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin de anavatanı.

HERKES SEFERBER

Haberin Devamı

Sivas’ta, konukların en iyi şekilde ağırlanması için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de kentin tanıtımına ve misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.

Ticaret ve Sanayi Odasının kentin tanıtımı ile ilgili broşürler bastırdığı öğrenildi. Yine belediye de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile görüşerek kent meydanı ve çevresindeki esnafın maç gününe kadar işyerlerini 24 saat açması yönünde karar aldı. Lokantalar ve hediyelik eşya satan iş yerleri başta olmak üzere birçok yerde alışveriş yoğunluğu yaşanacak.

Kentte otellerde rezervasyonların dolu olduğu belirtildi. Sivas’a maç günü çok sayıda uçak seferinin yapılacağı, ayrıca şehirler arası otobüslerde de yoğunluk olacağı kaydedildi. Sivasspor Kulübü de önceki maçlarda 5, 10, 15 liradan satışa sunduğu biletleri 50, 250 ve 400 liradan satışa sunarak elde ettiği gelirle kasasını dolduracak.