Beşiktaş Kim tutar Kartal'ı

Kim tutar Kartal'ı

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı ekip, Monaco’daki kura çekiminde zorlu rakiplerinden sıyrıldı, Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşti. 13 Eylül’de start alacak Şampiyonlar Ligi macerasında ilk iki sırayı alan takımlar adını son 16’ya yazdıracak

Kim tutar Kartalı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları dün Monaco’da çekildi. Türkiye’nin tek temsilcisi Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu

Haberin Devamı

Son olarak 2009-10 sezonunda Devler Ligi’nde mücadele eden siyah-beyazlılar, B Grubu’nda Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşti.

Grup maçları 13 Eylül’de başlayıp, 7 Aralık’ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Üçüncü bitirecek ekip ise yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Rebrov’lu Dinamo Kiev

Rakipler arasında en kapalı kutu takım Dinamo Kiev gibi görünüyor. Ancak eski Fenerbahçeli Sergei Rebrov idaresindeki Ukrayna ekibi, son 3 yılda Shakhtar Donetsk’in hakimiyetini kırdı. Mircea Lucescu’yu bile tahtından indirdiler.
Zira Rebrov, hücumu seven bir antrenör. Zaten lige de fırtına girip, şu an itibariyle 5’te 5 yaptılar. 4-2-3-1’e yakın bir sistem olsa da Rebrov, takımı hücuma geçtiğinde 4-3-3 sistemini istiyor.
Zira şu anda 5 maçta 4 gol atan Brezilyalı forvet Junior Moraes dikkat çekiyor. Takımın en bilinen ismi Yarmolenko da 3 maça 2 gol sığdırdı. EURO 2016’da adından söz ettiren savunmacı Domagoj Vida da transferin gözdesiydi. Efsane kaleci Shovkovsky artık 41 yaşında ama 1 numaralı eldiveni bırakmıyor.
D.Kiev dendiğinde akıllara 2011-12 sezonunda İnönü’deki 1-0’lık maçtaki unutulmaz karambol anı gelir. Beşiktaş’ın rakibinin hızlı hücumları kontralarına karşı sağlam savunma şart.
Higuain sancısı
Grubun bir diğer zirve adayı takımı İtalyan Napoli, Gonzalo Higuain sonrası ciddi bir sıkıntı yaşadı. Kulübün ve taraftarların aklında hâlâ Arjantinli yıldızın Juventus’a gitmesi var. 4-3-3 seven teknik direktör Maurizio Sarri, kariyerinin en önemli dönemini yaşıyor. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olmayan 57 yaşındaki teknik adam, bu sezona istediği gibi başlayamadı.
Higuain’in yerine Ajax’tan rekor bedelle Polonyalı forvet Milik alındı. Ayrıca Insigne ve Callejon gibi yıldızlar da hücumu tamamlıyor. Ancak tabii ki orta sahanın beyni ve kaptan Marek Hamsik en önemli yıldız. Antrenör Sarri, savunma emniyetini ön plana çıkarmayı seven bir hoca, ancak lige Pescara deplasmanında 2-2’lik beraberlikle girmeleri soru işareti yarattı. Napoli’nin Chriches, Albiol ve Strinic gibi tecrübeli savunmacılarına karşı Beşiktaş’ın iyi bir forvetle gelmesi gerek.
Zirve adayı Benfica
B Grubu’nun seribaşı takımı Benfica, Portekiz şampiyonu apoletiyle Devler Ligi’ne geliyor. Rui Vitoria yönetiminde 2 senedir bir sistem oturtan Portekiz temsilcisi, 4-2-3-1 sistemine alıştı.
Son 3 senedir ülkesinde zirveyi bırakmayan Benfica, Şampiyonlar Ligi’nin istikrar kazanan takımlarından. 2009’dan beri sürekli olarak bu turnuvadalar ve bu süreçte 2 kez Avrupa Ligi finali gördüler.
Teknik Direktör Vitoria, geçen sezon Galatasaray’dan sonra bu kez Beşiktaş’ı çekti. Portekizli teknik adam şu anda ülkesinin en popüler isimlerinden biri.
Kadronun geneline bakıldığında 27 yaşındaki oyun kurucu Pizzi en fazla öne çıkan isim. Ayrıca kanatlarda yer alan 26 yaşındaki Salvio da kesinlikle dikkate alınmalı.
Forvet hattında yer alan Kostas Mitroglou, Jonas ve Raul Jimenez tecrübeleriyle dikkat çekiyor. Aynı şekilde kalede Julio Cesar ile savunmada Lindelöf, Lisandro Lopez ve Andre Almeida gibi Avrupa pazarında takip edilen oyuncular var.
Beşiktaş’ın Benfica’dan kiralık aldığı Talisca, eşleşmenin en dikkat çeken ayrıntısı. Benfica, kendi ligine de 1 beraberlik ve 1 galibiyetle girdi.
Kurayı izleyip, Konya’ya gittiler
Kartal’da, Konya seyahati kura çekimine göre organize edildi. Antrenmanın ardından saat 19.00’da yapılan kura çekimini hep birlikte izleyen oyuncular ve teknik heyet ardından yemek yedi. Siyah-beyazlılar saat 22.00’de özel uçakla Konya’ya giderek kampa girerken, futbolcuların kura sonucunu büyük bir sevinçle karşıladığı belirtildi. Futbolcuların antrenmanda taktik çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in futbolcularıyla yaptığı toplantıda, “Milli araya ikide iki yaparak girmek moral ve hedeflerimiz için çok önemli” ifadelerini kullandığı vurgulandı.
Kura sevinci
Beşiktaşlı futbolcular kura çekimini Nevzat Demir Tesisleri’nde takip etti. Siyah-beyazlı futbolcular rakipler çıktığında sevinç yaşadı. Son aşamada Barcelona ve Manchester City’nin grubu da ihtimaller arasında yer alırken, futbolcular B Grubu’na gidilmesinden sonra alkışlarla rakiplerini karşıladı.
A GRUBU
PSG (Fra)
Arsenal (İng)
Basel (İsv)
Ludogorets (Bul)
C GRUBU
Barcelona (İsp)
M.City (İng)
M.Gladbach (Alm)
Celtic (İsk)
D GRUBU
B.Münih (Alm)
A.Madrid (İsp)
PSV (Hol)
Rostov (Rus)
E GRUBU
CSKA Mos.(Rus)
Leverkusen (Alm)
Tottenham (İng)
Monaco (Fra)
F GRUBU
R.Madrid (İsp)
Dortmund (Alm)
Sporting (Por)
L.Varşova (Pol)
G GRUBU
Leicester (İng)
Porto (Por)
C.Brugge (Bel)
Kopenhag (Dan)
H GRUBU
Juventus (İta)
Sevilla (İsp)
Lyon (Fra)
D.Zagreb (Hrv)

Yazarlar