Diğer Kıtalar birleşecek

Kıtalar birleşecek

15.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone 37. İstanbul Maratonu bugün ‘Kadına şiddete dur de’ teması ile koşulacak. Atletler kürsü için yarışacak, vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü’nden yürüyerek geçmenin keyfini yaşayacak.

Kıtalar birleşecek

İki kıtayı birleştiren ve bu yönüyle diğer maratonlardan ayrılan Vodafone 37. İstanbul Maratonu bugün yapılacak. Organizasyon bu yıl ‘Kadına şiddete dur de’ temasıyla gerçekleştirilecek. Vatandaşlar ise Boğaziçi Köprüsü’nden yürüyerek geçmenin keyfini çıkaracak.

Haberin Devamı

Son dönemlerde yabancı atletlerin dereceye girdiği 09.00’da startı verilecek 42 kilometre 195 metrelik yarış, Boğaziçi Köprüsü’ndeki gişelerin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayacak ve Sultanahmet Camisi’nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı’nın arasında tamamlayacak. Maratonda 60 elit atlet yarışacak, organizasyonda 10 ve 15 kilometre yarışları da 09.00’da başlayacak. Katılımcı sayısının 100 binle sınırlandırıldığı Halk Yürüyüşü ise Altunizade Köprüsü’nün altından 09.30’da start başlayacak. Vatandaşlar, 8 kilometrelik parkuru Dolmabahçe’de tamamlayacak.

Seferler yapılacak

Yarışa katılacaklar, bugün göğüs numaralarını göstererek belediye otobüsleri, metrobüsler ve hızlı tramvaylardan ücretsiz yararlanabilecek. Maraton, 15 ve 10 kilometre koşular için otobüsler Sultanahmet Meydanı ve Taksim Gezi Parkı arkasından 07.00 ve 07.30’da kalkacak. Halk yürüyüşü için de Mecidiyeköy Meydanı’ndan 07.30 ve 08.30’da seferler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Bu yollara dikkat!

37. Vodafone Kıtalararası Avrasya Maratonu nedeniyle, bazı yollar 06.00’dan yarış bitimine kadar kademeli olarak trafiğe kapatılacak. Anadolu Yakası’nda Kısıklı Caddesi’nden gelip D-100 kuzey katılım, D-100 güney katılım, Beylerbeyi’nden Boğaziçi Köprüsü kuzey katılım kapalı olacak.

Beşiktaş-Beyoğlu bölgesinde Zincirlikuyu D-100 Kuzey katılımı, E-5 Güney katılım, Taksim, Setüstü gelişi, Karaköy Meydan kademeli olarak kapanacak. Eyüp’te Haliç Sahil Yolu, D-100 kuzey yol Haliç Köprüsü bağlantı yolu, D-100 güney yol Haliç Köprüsü bağlantı yolu trafiğe kapatılacak. Fatih’te de Balat Sahil Yolu, Eminönü Sahil Yolu, Sirkeci Sahil Yolu, Sirkeci-Bakırköy arası trafiğe kapatılacak.

VMaraton yenilendi

Organizasyonda bu yıl yine farklı uygulamalar katılımcılara sunulacak. Maratonda, VMaraton mobilin yanı sıra, ücretsiz WiFi erişimi ve çipli koşucuların çekilen fotoğraflarına erişimini sağlayacak Phototag gibi yenilikler kullanılacak.

Yazarlar