Fenerbahçe "Kızıldeniz'i ikiye yaracak"

"Kızıldeniz'i ikiye yaracak"

26.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kampın yıldızı Moussa Sow ile ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

Kızıldenizi ikiye yaracak

SENAD OK

Haberin Devamı

Performansı ile göz dolduran Senegalli futbolunun durumu ile ilgili olarak sorulan soruya Başkan Aziz Yıldırım “Önümüzdeki sene Kızıldeniz’i ikiye yaracak” diyerek hem esprili bir yanıt verdi hem de oyuncunun performansından memnun olduğu mesajını iletti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hem Divan Kurulu toplantısında, hem de ardından basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni transfer Robin Van Persie’nin Beşiktaş’ın devreye girmesinden sonra maliyetinin arttığı yönündeki iddialar için Yıldırım, “Van Persie’yi isteyen birçok kulüp vardı. Real Madrid vardı. Bir İtalyan takımı vardı. Ama alınacak diye kesin bir şey yok. Bir istek vardı. Beşiktaş da istemiştir. Bilemeyiz. Belirlenen bir fiyat vardı, biz o rakamların daha altında gerçekleştirdik transferi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gömü tavsiyesi

Hazırlık kampının yıldızlarından olan Moussa Sow’la ilgili soruya Başkan Yıldırım, “Bu performansıyla Kızıldeniz’i ikiye yaracak” diyerek esprili bir ifade kullandı, bir anlamda performansından memnun olduğunu dile getirdi. Transferlerde yapılan harcamalar ve bu konuyla ilgili ortaya atılan kişisel yorumlara da tepki gösteren Yıldırım, “Ben istesem şu anda multimilyarder olurdum. Ben böyle bir şeyi tercih etmedim. Ben para konusunda çok hassasım. Asla böyle iddialara izin vermem. Benim olduğum yerde, çevremde böyle şeyler olmaz. Piyasada para yemeyen 2-3 başkandan birisi benim” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, spor kamuoyunda “Fenerbahçe gömü mü buldu?” şeklinde yapılan tartışmaya da değinerek, “Fenerbahçe gömü bulmadı ama gömü bulmak isteyenlere tavsiyem var; 3. köprü ile 3. hava alanı arasında 50 kilometre fark var. Hem sağında hem solunda her tarafta gömü var, isteyen gidip bulabilir oradan. Biz Fenerbahçe’nin kaynaklarını kullanıyoruz. Son bir ay içinde 52 milyon euro nakit ödeme yaptık” dedi.

İşte kaynak

Bu 52 milyon euronun 10 milyonunu, bir yıl sonra ödeyecekleri teminat mektuplarının sıkıntısından dolayı bankadan aldıklarını belirten Yıldırım, “42 milyon euroyu Fenerbahçe’nin kaynaklarından harcadık. Nedir kaynaklar? Federasyondan aldığımız para, statta sattığımız kombinelerin geliri. Tahminim 40 bine ulaşacak kombine. Yaptığımız bazı anlaşmalar var. Sportif AŞ’nin resmi yaptığı anlaşmalardan gelen gelirler var” ifadelerini kullandı.