Almanya Bundesliga Klopp için çılgın iddialar! Devler...

Klopp için çılgın iddialar! Devler...

16.04.2015 - 10:16 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund ligin zirvesini de, dibini de onunla gördü. Özlenen Avrupa başarıları onunla birlikte geldi. Oynattığı futbol, Avrupa devlerini kıskançlık krizlerine soktu.Ama her güzel şey gibi bu rüya da bitti. Klopp, efsaneleştiği Dortmund'dan ayrılma kararı aldı. Şu an tek merak edilen şey, 47 yaşındaki başarılı teknik adamın yeni durağı neresi olacak?

Klopp için çılgın iddialar Devler...

Alman devi Borussia Dortmund’da bir devir sona eriyor. 90’lı yıllarda bütün kupaları toplayan, 2000’lerin başında ise kümede kalma savaşı veren bir takım kimliğine bürünen Ruhr ekibini 7 yıl başarıyla çalıştıran Jürgen Klopp, Borussia Dortmund’dan ayrılma kararı aldığını açıkladı.
Sarı-Siyahlı ekibin başında 2011 ve 2012’de Bundesliga şampiyonluğu, 2012’de Almanya Kupası’nı kazanan, 2013’te ise Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı göstererek kulübün efsaneleri arasında girmeyi başaran Klopp, ayrılık kararı futbol dünyasına bomba gibi düştü.
Ara vermeyecek
Klopp, ayrılık kararını duygusal bir veda töreni ile açıkladı. Bu kararı alırken hiçbir hesaplama yapmadığını belirten Klopp, “Bir gün başarılı olmadığım hissine kapılırsam, kulübe bunu söyleyeceğimi ifade etmiştim. Yorgun değilim.
Futbola ara vermeyi düşünmüyorum, hiçbir takımla görüşme halinde de değilim” dedi. Klopp’un yerine ilk temasa geçilen ismin ise Mainz’ı çalıştıran Thomas Tuchel olduğu öğrenildi. 4 yıllık sözleşme için Tuchel’e 20 Milyon Euro teklifinde bulunduğu iddia edilen Dortmund, tecrübeli antrenörden gelecek cevaba göre hareket edecek.
Manchester City
2013 yılında takımın başında göreve başlayan Şilili teknik adam Manuel Pellegrini, ilk sezonunda Premier Lig ve Lig Kupası şampiyonluğu elde etmeyi başarsa da, Şampiyonlar Ligi’nde bir türlü beklenen başarı gelmedi. Bu sezon da zirvenin bir hayli gerisine düşen City’de artık Şilili teknik adamın gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Finansal anlamda hiçbir sıkıntısı olmayan City, Jürgen Klopp’un kapısını astronomik bir teklifle çalabilecek en önemli adayların başında geliyor.
Manchester United
Ferguson’dan sonra bir türlü dikiş tutturamayan ManU, Van Gaal’den de beklediği verimi alamadı. Son haftalarda takımdaki olumlu değişiklik takımı zirveye bir adım daha yaklaştırsa da, Hollandalı teknik adamın oynattığı futbol, yönetici ve taraftarları bir türlü memnun edemedi. Jürgen Klopp’un görevinden ayrılması, Van Gaal’i ister istemez tedirgin etmiştir.
Liverpool
4 sezondur tek bir kupa kazanamayan Brandon Rodgers’ın neden hâlâ dünya markası Liverpool’un başında olduğunu anlamak oldukça güç. ‘Kırmızılar’ın Devler Ligi’ne kalamaması halinde Rodgers’ın takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Barcelona
Klopp, her ne kadar hedefini Ada olarak belirlese de, Katalan devi Barcelona’dan gelecek herhangi bir teklif, Alman çalıştırıcının aklını rahatlıkla çelebilir. Enrique, yıldızlar topluluğu takıma hükmetmekte bir hayli sıkıntı çekiyor. Barça’nın ağır baskıyı kaldırabilecek bir teknik adama ihtiyacı olduğu kesin.
Real Madrid
Ancelotti de Real’de kazandığı 5 kupa ile başarılı oldu sayılabilir. Fakat hedefini daima en yüksekte tutan ‘Los Galacticos’ta sezonu kupasız tamamlaması halinde ipi çekilecek ilk kişi kuşkusuz Ancelotti olacak. Sezon sonunda ‘Klopp Real’e doğru’ haberlerinin patlak vermesine şimdiden alışmak gerek.
(Fanatik)

Yazarlar