Diğer Kocaman atak!

Kocaman atak!

27.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde Aykut Kocaman fırtınası esti. Yılın Antrenörü klasmanında önceki gün ilk üç dışında kalan Kocaman, yoğun bir destekle muhteşem bir çıkış yaptı ve Fatih Terim’in ardından ikincilik koltuğuna oturdu

Kocaman atak


Milliyet Geleneksel yılın Sporcusu Anketi’nde son üç güne girilirken zirve yarışında heyecanın dozu nefes kesecek boyutlara ulaşmaya başladı.
Özellikle internet oylamasında son yılların rekor katılımı yaşanan geleneksel ankette, posta yoluyla gazeteye ulaşan kuponların da tasnifiyle unvan mücadelesi yapan adaylar arasında amansız bir çekişme yaşanıyor.
59 yıllık mazisiyle Türk sporunun klasikleri arasına giren ve en saygın seçimi olan Milliyet Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde olimpiyat şampiyonu milli atletimiz Aslı Çakır Alptekin, Yılın Sporcusu kategorisinde emin adımlarla bu onurlu unvana koşuyor. Büyük bir istikrar örneği göstererek yarıştığı klasmanda üçüncü kez dünya şampiyonluğuna ulaşan motosikletteki uluslarararası gururumuz Kenan Sofuoğlu ikinci sıradaki yerini korurken, Londra 2012’nin bir diğer altın madalyalı ismi milli tekvandocu Servet Tazegül üçüncü sırada yer alıyor.

Kocaman ikinci sırada!
Bazı kategorilerde sıralamanın sürekli el değiştirdiği geleneksel ankette dün kelimenin tam anlamıyla Aykut Kocaman “fırtınası” esti. Süper Lig’de ilk yarıyı “istifa” kararıyla noktalayan ancak başkan Aziz Yıldırım’ın girişimleriyle göreve devam edeceğini açıklayan Kocaman’a ankette yoğun bir destek geldi. Oylamanın başladığı günden itibaren zirveye oturan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Basketbol Takımı’nın eski antrenörü Ergin Ataman’ın markajındayken sıralama değişti ve son sayımda ilk üç dışında kalan Kocaman bu ani atakla ikincilik koltuğuna oturdu.
Geleneksel ankette nefeslerin tutulduğu en amansız zirve yarışı Yılın Futbolcusu kategorisinde yaşanıyor. Fenerbahçe’den olaylı bir şekilde ayrılarak ülkesine dönen Brezilyalı yıldız Alex de Souza ile Galatasaray’ın kaptanı ve milli futbolcusu Selçuk İnan arasındaki unvan mücadelesi son güne kadar süreceğe benziyor. Tasnif ekibinin son raporuna göre önceki gün Alex’e kaptırdığı liderliği geri alan Selçuk zirvedeki yerini korurken Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes inatla takibini sürdürüyor.

Terzi takipte!
Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Yılın Spor Adamı kategorisindeki liderliğini korurken, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi aradaki oy farkını hızla eriterek unvanın en güçlü adaylarından biri olduğunu hissettirmeye başladı. Bu kategoride bir başka yakın takip de kürsünün üçüncülük basamağında yaşanmaya başladı. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in sıralamadaki yerini heran değiştirebilecek kadar kürsüye yaklaştı.

Cim-Bom rahat!
Geleneksel ankette 2011-12 sezonunda süper ligi mutlu sonla noktalayarak “son şampiyon” unvanının sahibi olan Galatasaray, Yılın Takımı kategorisinde zirvenin keyfini sürmeye devam ediyor. Basketbolda biri Avrupa Kupası olmak üzere müzesine aynı sezonda üç kupa birden hediye eden Beşiktaş Basketbol takımı ikinci sıradaki yerini koruyor ve takibi sürdürüyor. Son yıllarda adeta ambargo koyduğu Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu’nu bir kez daha Türkiye’ye getirme başarısı gösteren Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise üçüncü sırada yer alıyor.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi, her sayım sonucunda rakipleriyle arayı açmayı sürdürüyor. Atletizmin uçan sprinteri Usain Bolt ikinci, Formula 1’in efsane pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırada yer alıyor. Geleneksel anketimizde oy kullanma süresi 30 Aralık Pazar günü sona erecek.