Beşiktaş Kolay lokma değil

Kolay lokma değil

18.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş son yıllarda Atiker Konyaspor’u yenmekte zorlanıyor.

Kolay lokma değil

Beşiktaş son yıllarda Atiker Konyaspor’u yenmekte zorlanıyor.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takım rakibiyle yaptığı son 11 lig maçından sadece 4’ünü kazanırken, 5 kez berabere kaldı, 2 kez de yenildi. İki takım son olarak Turkcell Süper Kupa’da karşılaştı ve gülen taraf 2-1’lik skorla yeşil-beyazlılar oldu.

Taktik program
Atiker Konyaspor maçının son hazırlığını dün akşam yapan Beşiktaş kampa girdi. Siyah-beyazlı futbolcular ısınma hareketleri ve 5’e 2 pas çalışmasının ardından tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Güneş’in çift kalede Konyaspor maçının taktik planı üzerinde durduğu belirtildi. Tolgay Arslan takımla çalışırken, tedavisine devam edilen Oğuzhan Özyakup sahada koşu yaptı.

‘Cezayı keserler’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Atiker Konyaspor maçı öncesi oyuncularına ciddi uyarılarda bulundu.
Porto zaferinin takımda rehavete yol açmaması gerektiğine vurgu yapan siyah-beyazlı hocanın, “Kesinlikle disiplini elden bırakmayın. Futbolun doğrularını sahaya yansıtmazsak rakibimiz kim olursa olsun cezayı keserler. Porto maçındaki gibi ilk dakikadan, son düdüğe kadar ciddi ve disiplinli oynamalısınız. Topu sürekli çevirin, bol bol pas yapın. Oyundan keyif alırsanız sonuç da gelecektir” diye konuştuğu bildirildi.
Kolay lokma değil
Kötü günler geçiren Atiker Konyaspor’un çıkış aradığını da dile getiren Güneş’in, “Kendi sahamızda oynamanın avantajını kullanarak, oyunu sürekli kontrol altında tutalım. Rakibin özellikle kanat hücumlarına izin vermezsek hedefimize ulaşırız” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Yenilgiyi unuttular
Kartal evinde oynadığı son 29 lig maçında yenilmedi. Sahasında son olarak 2015-2016 sezonunun 13. haftasında Fatih Terim Stadı’nda Akhisar’a 2-0 kaybeden Beşiktaş daha sonra rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Siyah-beyazlı takım, evindeki 29 müsabakada 25 galibiyet ve 4 beraberlikle 79 puan topladı.