Skorer Kolay olmadı ama...

Kolay olmadı ama...

10.09.2010 - 00:16 | Son Güncellenme:

Çeyrek finale kadar farklı galibiyetlerle gelen ABD, Rusya karşısında özellikle ilk yarıda güç anlar yaşadı ama 33 sayıyla şov yapan Kevin Durant, takımını yarı finale taşıdı

Kolay olmadı ama...

ABD ve Rusya arasında oynanacak çeyrek final maçı öncesi iki antrenör arasında yaşanan gerginlik, sahaya pek yansımamıştı. 1972 Olimpiyat Oyunları’ndaki tartışmalı finalde SSCB cephesinin haklı olduğunu ifade eden David Blatt’i “O artık bir Rus” diyerek eleştiren Mike Krzyzewski, takımına fazla güvendiği için olsa gerek, rakibinin silâhlarına önlem almamışa benziyordu.
Sınırlı kadrosuna rağmen tüm maçlarda tempoyu düşürüp ikili oyunlarda harika iş yaparak çeyrek finale kadar yükselen David Blatt’in Rusya’sı, isimsiz oyuncularıyla bir kez daha maça harika başladı.
Sasha Kaun ve Andrey Voronseviç’in perdelemelerinden yararlanan Anton Ponkrashov ve Dimitri Khovstov ikilisi, takım arkadaşlarına yaptıkları servislerle Rusya’nın ilk yarının büyük bir bölümünü önde kapatmasını sağladılar. Rusya düşük bir şut isabetiyle oynamasına karşın hücum ribaundlarındaki üstünlüğü sayesinde daha fazla şut atma fırsatı buldu. Çok çeşitli hücum silâhına sahip olmayan Rusya için başka türlü sayı atma fırsatı da bulunamazdı zaten!
Öte yandan ABD sayı atmakta pek zorlanmadı. Gerçi hücumda çok erken ve dengesiz atışlar kullandılar ama Kevin Durant bir kez daha günü kurtarmayı başardı. Sadece ilk yarıda 19 sayı atan NBA’in sayı kralı bir kez daha 30 sayı barajını geçerek takımını 89-79’luk skorla yarı finale taşıdı.
Çeyrek final maçını farkla kazanmalarına karşın Birleşik Devletler için yarı final öncesinde tehlike büyük. Üst üste kolay maçlar oynamanın onlara getirdiği rahatlık ve özellikle rakibi önemsemeyen tavırlar, karşılarında ikili oyunlarda daha başarılı bir takım bulduklarında onlara zarar verebilir.

SALON: Sinan Erdem S.S.
HAKEMLER
: S.Mercedes (Dominik C.), J.Martin (İspanya), J.Zamojski (Polonya)
RUSYA: Monya (5) 5, Vorontsevich (8) 14, Kaun (5) 4, Ponkrashov (5) 3, Bykov (7) 17, Khvostov (7) 8, Voronov (7) 9, Fridzon (5) 2, Mozgov (7) 13, Zhukanenko (5) 4
ABD: Odom (7) 6, Iguodala (6) 6, Billups (7) 15, Durant (9) 33, Rose (6) 6, Westbrook (7) 12, Gordon (5) 6, Curry (5) 2, Chadler (5) 3
1. PERİYOT: 25-25, DEVRE: 39-44, 3. PERİYOT: 56-70


Klasman maçları bugün başlıyor
Dünya Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde kaybederek madalya şansını yitiren 4 takım, bugün 5 ile 8. sıra arasındaki derecelerini belirleyecek klasman maçlarına başlayacak. Saat 18.00’de İspanya ile Slovenya, 21.00’de Rusya ile Arjantin karşı karşıya gelecek. İlk maç NTV Spor’dan ikinci maç NTV’den yayınlanacak.