BursaSpor ‘Koşmam’ demiş

‘Koşmam’ demiş

28.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daum, Batalla’ya “Yeteneklerine itirazımız yok, ancak bu bir takım oyunu. Ronaldo bile savunmasına yardıma geliyor. O yapıyorsa, sen de yapacaksın” dedi. Arjantinli buna yanaşmayınca köprüler atıldı

‘Koşmam’ demiş

BİLAL?MEŞE - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Bursaspor ile ipleri koparan ve Başkan Erkan Körüstan ile teknik direktör Christoph Daum’a rest çeken Batalla olayının perde arkasındaki olaylara yine MİLLİYET ulaştı. Bursaspor’dan kopmak için bir dizi senaryolar ortaya atan Arjantinli futbolcunun, ayrılmasının temelinde, bir maç sonrası Daum’un uyarılarının yattığı ortaya çıktı.
Ünlü Alman çalıştırıcı bir maç sonrasında futbolcularla yaptığı toplantıda, başta Battalla ile Belluschi’yi uyardığı öğrenildi. Alman çalıştırıcı, Batalla’ya, “Sen ve Belluschi, çok yetenekli oyuncularsınız. Hem bizler, hem taraftar, hem de yönetim size saygı duyuyor. Ne var ki, futbolun bir takım oyunu olduğunu asla unutmayın. Bu takım oyununa adı ne olursa olsun herkes ayak uyduracak. Topu kaptıran, o topu kazanma adına her şeyini ortaya koyacak. Gerekirse, savunmaya kadar inip, arkadaşlarına destek olacak. Adamını kovalayacak, yardımlaşacak, pres yapacak. Bugün dünyanın en iyi futbolcularının başında gelen Ronaldo’ya bakın. Dünyanın bir numaralı oyuncusu, savunmaya kadar geliyor, korner bayrağına kadar iniyor, top çalıyor, arkadaşlarının yardımına koşuyor. Niye? Çünkü o bir takım oyuncusu ve de müthiş bir profesyonel. O bunu yapıyorsa, sizler de yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Alışamadım’
Bu uyarılar üzerine Batalla’nın birkaç maç sonra Daum’la yaptığı görüşmede, “Ben bu oyun sistemine alışamadım, yapamam” dediği ve Alman hocanın, buna karşı çıkarak “Yaparsın, yaparsın, alışırsın, alışırsın” şeklindeki yanıtı ipleri gerdi.
Arjantinli futbolcu bu gelişmeler üzerine babası ve menajerini Bursa’ya çağırarak, kulüpten iki aylık alacağını öne sürererek, ayrılmak istediğini söyledi. Yönetim, bunun üzerine Arjantinli futbolcunun alacaklarının tamamını banka hesabına yatırarak, olası bir bedava ayrılığa set çekti.

‘Sorunlarım var’
Köşeye sıkışan Batalla, bu kez Christoph Daum’a, “Benim ailevi sorunlarım var” dedi. Yeşil-beyazlı teknik adamın, “Sorun nedir, anlat sana yardımcı olalım” diye konuşmasına Arjantinli futbolcunun, “Siz bu sorunu çözemezsiniz” diyerek işi yokuşa sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Daum: Bizim yatak odamız

Bursaspor’dan ayrılma kararı alan Pablo Batalla, takım arkadaşları ve personelle vedalaştı. Bir haftadır takımla antrenmanlara çıkmayıp, Kasımpaşa maçına gelmeyen Batalla, vedalaşmak için Özlüce Tesisleri’ne geldi.
Takım arkadaşlarıyla görüşen Arjantinli futbolcu, daha sonra tüm kulüp personeliyle tek tek vedalaştı. Tesislerde haftalık basın toplantısı düzenleyen Daum ise soyunma odasındaki konuşmalarını anlatmadı, “Orası futbolcuların ve teknik heyetin yatak odası” dedi. Alman hoca, “Batalla sizinle vedalaştı mı?” sorusunu, “Hayır, öyle bir şey olmadı” diye yanıtladı.

Yazarlar