Dünyadan Futbol Kosova için heyecanlı bekleyiş! UEFA ve FIFA...

Kosova için heyecanlı bekleyiş! UEFA ve FIFA...

21.04.2016 - 11:14 | Son Güncellenme:

Kosova'nın UEFA'ya katılması hususunda heyecanlı bekleyiş sürerken, Ali Şen ve Şenes Erzik'in uğraşları devam ediyor.

Kosova için heyecanlı bekleyiş UEFA ve FIFA...

Kosova Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe'nin eski santrforu Fadıl Vokri'nin , Şen ve Erzik'ten de destek alarak UEFA üyesi olabilmek için yaptığı çalışmalar Mayıs ayında sonuca ulaşacak.

Haberin Devamı

3 Mayıs 2016'da Macaristan'daki UEFA, sonra da 13 Mayıs 2016'da Meksika'da yapılacak FIFA toplantılarının ardından Kosova'nın tam üyelik alıp alamayacağı netlik kazanacak. Vokri, çok ümitli olduklarını, hatta 2018 Dünya Kupası elemelerinin gruplarında yer almayı beklediklerini söyledi.

3 Mayıs'taki ilk UEFA toplantısının çok önemli olduğunu, buradan müspet karar çıktığı takdirde 13 Mayıs'ta FIFA'da da Kosova'nın durumunun görüşülebileceği belirtildi. FIFA şimdilik Kosova'nın hazırlık maçları yapmasına izin veriyor. Kosova Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe'nin eski santrforu Fadıl Vokri, UEFA ve FIFA'dan gelecek habere göre stad ve tesis yatırımlarını artıracaklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin UEFA konusundaki durumu ise şimdilik içaçıcı değil. FIFA Eski Başkanı Sepp Blatter'in bu konuyu bizzat takip ettiği ancak şu anda bir ilerleme olmadığı öğrenildi. KKTC'de saha ve tesislerin de yetersiz görüldüğü belirtildi.