Milli Takım Kosova, Türkiye ile maç yapacak!

Kosova, Türkiye ile maç yapacak!

28.03.2014 - 17:05 | Son Güncellenme:

FIFA'nın, milli ve kulüp takımları bazında özel maç oynama izni verdiği Kosova, uluslararası arenada ikinci maçını Türkiye Milli Takımı ile yapacak.

Kosova, Türkiye ile maç yapacak

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünyanın yeni ülkesi Kosova futboldaki atılımına Türkiye ile devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda bağımsızlığını ilan eden Balkan ülkesi futbolda ilk kez, FIFA’nın da onayıyla bu ayın başlarında Haiti ile karşılaşmış, Mitrovica kentindeki mücadele 0-0 sona ermişti.

Kosova’nın sıradaki iki maçı da belli oldu. Bunlar Türkiye ve Senegal olarak açıklandı. Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokkri düzenlediği basın toplantısında Ay-yıldızlılarla 21 Mayıs’ta Kosova’da karşılaşacaklarını açıkladı.

Senegal ile ise 25 Mayıs’ta Cenevre’de karşılaşacak olan Kosova’nın, hazırlık maçlarıyla yasal statüye kavuşma sürecini hızlandırmasının ardından FIFA tarafından tanınması ve resmi turnuvalara da katılmaya başlar hale gelmesi bekleniyor. Hatta bu ülke kökenli olup daha önceden başka milli takımların formasını giyen futbolculara bu durumda Kosova Milli Takımı’na geçiş için izin verileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İsviçre Milli Takımı’nda oynayan Bayern Münihli Shaqiri ve Napoli’den Valon Behrami, Arnavutluk forması giyen Lazioli Lorik Cana’nın takımlarını değiştirmesi bekleniyor. Henüz bir milli takım forması giymeyen Manchester Unitedlı Adnan Januzaj da Kosova’da oynamak istediğini daha önce dile getirmişti.


Yazarlar