Diğer Kral Rosberg

Kral Rosberg

28.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Formula 1'de son yarışı 2. bitiren Mercedes pilotu, ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Kral Rosberg

Abu Dabi Grand Prix’si nefesleri keserken, Britanyalı Hamilton’un zaferi zirveyi almasına yetmedi. Takım arkadaşının 0.4 saniye arkasında damalı bayrağı gören Rosberg puanını 385’e çıkararak en büyük olmayı başardı.

Haberin Devamı

2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın kapanış yarışı Abu Dabi Grand Prix’si nefesleri kesti. Zorlu mücadeleyi 2. sırada bitiren Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg, kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

Abu Dabi’deki 5 bin 554 metrelik Yas Marina Pisti’nde 55 tur üzerinden yapılan yarışa ilk iki sırada başlayan Lewis Hamilton ve Rosberg startta yerlerini korudu. İlk pit stopunu 7., ikincisini ise 28. turda gerçekleştiren Hamilton, lastik değişimlerinin ardından Rosberg’in önünde piste dönmeyi başardı.

İkinci pit stopu diğer sürücülerden daha geç yapan Ferrari’den Vettel, 6. sırada piste dönmesine rağmen daha yumuşak hamurlu lastiklerle takım arkadaşı Raikkonen, Red Bull-TAG Heuer pilotları Ricciardo ve Verstappen’i geçerek 3’üncülüğe yerleşti.

Haberin Devamı

İlk 4 sıradaki Hamilton, Rosberg, Vettel ve Verstappen’i 3 saniyenin ayırdığı son 5 tur, büyük heyecana sahne oldu. Hamilton, mücadele sonunda sezonun 10., kariyerinin 53. zaferine ulaştı. 0.4 saniye gerisindeki Rosberg ikinciliğini korudu. Liderin 0.8 saniye arkasındaki Vettel ise podyumun son basamağına çıktı.

Yarış sonunda 31 yaşındaki Rosberg puanını 385’e çıkardı ve Hamilton’ın 5 puan önünde kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti. Formula 1 kariyerlerinin son yarışına çıkan sürücülerden Felipe Massa (Williams-Mercedes) 9. sırayı aldı. Aracının sağ ön süspansiyonu kırılan 2009 şampiyonu Jenson Button (McLaren-Honda) ise 12. turda yarış dışı kaldı.

‘Çok mutluyum’

Rosberg yarışın ardından yaptığı açıkamada “Abu Dabi’deki yarış şüphesiz bugüne kadar mücadele ettiğim en keyif verici yarış değildi. Ama çok mutlu olduğumu söylemem gerek” dedi. Toplamda dördüncü şampiyonluğu kaçıran Hamilton ise “Mercedes’te bu başarının bir parçası olduğum için gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Kral Rosberg

Podolski'den destek!

Galatasaraylı Podolski, vatandaşı Rosberg’in zaferiyle büyük mutluluk yaşadı. Dünkü Bild am Sonntag gazetesinde, Abu Dabi Grand Prix’sini yorumlayan Podolski, mücadeleyi de İstanbul’daki evinde televizyondan takip ederken, “Tebrikler Rosberg. Schumi ve Vettel’e sen de eklendin” mesajı geçti.

Haberin Devamı

3. Alman şampiyon
Nico Rosberg kariyerindeki ilk Formula 1 sezon şampiyonluğuna erişirken, bu zafer Almanların 12. zaferi oldu. Michael Schumacher ve Sebastian Vettel’in ardından ipi göğüslemeyi başaran Rosberg, yedi şampiyonluğu bulunan Schumacher ve 4 kez zafere ulaşan Vettel ile birlikte ülkesinin gurur kaynakları arasına katıldı. Britanya 10 farklı pilotla kazandığı toplam 16 şampiyonlukla bu alanda birinci sırada bulunuyor.
Kral Rosberg
Hamilton yavaşladı
Abu Dabi Grand Prix’si öncesinde sıkça tartışılan bir konu, yarış sırasında gerçek oldu. Hamilton dünkü yarışın son bölümlerinde, kendisini takip eden Rosberg’in diğer pilotlar tarafından geçilmesine imkan tanımak için yavaşladı. Bu durum telsiz konuşmalarında sürücü ile takım arasında zaman zaman tartışmalara yol açtı.